Teknoloji

RIM: BlackBerry PlayBook’un çıkışında bir gecikme yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürmeyi planladığı BlackBerry PlayBook tabletin çıkışının cihazın zayıf bataryası nedeniyle gecikeceği haberi dün teknoloji sitelerine ve bloglara yansımıştı. RIM, Erictric sitesine gönderdiği bir açıklamayla söz konusu söylentilere açıklık getirdi.

RIM’in dışında biri tarafından batarya ömrüyle ilgili gerçekleştirilen test ve gözlemlerin beta öncesi ürünlerle gerçekleştirilmiş olabileceğini ve bu ürünlerin de güç yönetim mekanizmasında yoksun olduğunu belirten RIM BlackBerry PlayBook’un batarya ömrünü optimize edecek şekilde önündeki takvime uyduğunu ve müşterilerine süper performans ve rakipleriyle aynı derecede batarya ömrü sunan profesyonel seviyede bir tablet sunacaklarını belirtti.

Aslına bakarsanız, RIM’in açıklaması BlackBerry PlayBook’ların batarya performansıyla ilgili olarak sıkıntılar yaşadığını inkâr etmiyor, ancak yazılımın olgunlaşmamış olması nedeniyle şimdiden kesin bir hükme varılmasını reddediyorlar. Belki de bataryanın ömründen de önemli olan şey, şirketin belirlediği takvime uyması ve ilk tabletini zamanında çıkaracak olması. Sanıyoruz ki, şimdilik endişeye gerek yok.

İlgili – Erictric

İLGİLİ HABERLER