Teknoloji

RIM BlackBerry kesintisinin korsan saldırısından kaynaklanmadığını söylüyor

Yaklaşık üç gündür Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Hindistan, Brezilya, Şili ve Arjantin’i etkileyen BlackBerry servis kesintisinin ABD ve Kanada’ya da sıçradığı ortaya çıktı. Daha önce bir açıklama yayınlayan ve sorunun altyapıda meydana gelen bir donanım arızasından kaynaklandığını dile getiren RIM konuyla ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenledi.

RIM, daha önce yaptığı açıklamada sistemin, ağdaki akışta bir sorun olduğunda akış yükünü yedek anahtara aktararak yükü kaldıracak yetkinlikte tasarlanmış olmasına ve daha önce test edildiğinde bu işlevi yerine getirebilmiş olmasına rağmen, bu işi istenen şekilde gerçekleştiremediğini belirtmişti. RIM’in sunucularında biriken yüksek miktardaki veri de kilitlenmeye yol açıyor ve görünen o ki bu arıza dünyanın diğer bölgelerini de etkileyecek şekilde yayılıyor.

Şirket söz konusu arızanın herhangi bir korsan saldırısı veya güvenlik açığından kaynaklanmadığının da altını çizdi. Sorun çözüldüğünde kullanıcılar verilerine tekrar erişmiş olacak, ayrıca kesinti nedeniyle iletilerinin kaybolması gibi bir durum da söz konusu olmayacak. Ne var ki, RIM bu sorunun ne zaman çözüleceği ve servisin tekrar aktif hâle geleceği konusunda bir açıklama yapmadı. Ayrıca servis kesintisi nedeniyle doğan zararların karşılanıp karşılanmayacağı konusunda da bir bilgi verilmedi.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER