Teknoloji

RIM araçlarını diğer akıllı telefon platformlarının kullanımına açmayı planlıyor

RIM’in BlackBerry’leri senelerdir kurumsal tarafta en çok tercih edilen akıllı telefonlar oldu. Ancak iPhone ve Android’li cihazların çıkışıyla birlikte BlackBerry’lere olan ilgi bu cihazlara da kaymaya başladı. Şirketlerin BT departmanları da kurallarını gevşeterek sistemlerini diğer akıllı telefonların da erişimine açmaya başladılar. Görünüşe göre RIM kurumsal kullanıcıları eski alışkanlıklarına döndürmek için birtakım hamlelere girişmeye hazırlanıyor.

RIM Başkan Yardımcısı Pete Devenyi konuyla ilgili olarak aşağıdaki gibi konuştu:

“BlackBerry çoğu kurumda hakim konumda ve böyle olmaya da devam edecek, ancak tüketicilerin kendi cihazlarını kullanma isteği ve BT departmanlarının çoğunlukla onlara izin vermesi nedeniyle tek cihaz olarak kalmayacak. Bu noktada karşımıza çıkan bir soru var. Kurumlar bu cihazları farklı şekilde mi yönetmeli, yoksa RIM’in yeteneklerini genişleterek kurumların bu cihazları da yönetmesini daha kolay hâle getirmesinin imkânı var mı? Eğer BlackBerry yeteneklerini başka cihazları yönetmek amacıyla bunların kullanımına açmak doğru adımsa, bu tartışmaya değer bir adım olacaktır.”

Devenyi şu anda sadece cihaz yönetiminden bahsediyor. Ancak eğer bu iş daha da ileri gidecek olursa, RIM’in kendine ait servisleri diğer cihazların kullanımına açmak gibi bir arzusunun olduğunu da sezebiliriz. BlackBerry Messenger servisinin Android veya iPhone’da çalıştığını bir düşünün. Güzel olmaz mıydı?

İlgili – Electronista

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER