Teknoloji

RIM 2012 yol haritasında yeni bir PlayBook ile Curve 9220 ve 9320 modelleri yer alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in 2012 ürün yol haritasına dair detaylar BGR blogu tarafından sızdırıldı. Eğer verilen detaylar doğruysa, 2012 yılı içinde yeni PlayBook tableti, aynı zamanda Curve 9220 ve 9320 modellerini göreceğiz. Yol haritasında sözü edilen gelecek BlackBerry modelinde 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, HSPA+ ve NFC’nin varlığından söz ediliyor.

Yeni Curve modellerinin kenarında atanmış bir BBM butonunun yer alacağı, 2.44 inç’lik ekranın 320 x 240 çözünürlüğe sahip olacağı, 512 MB RAM ve dahili belleğin, aynı zamanda FM radyonun bulunacağı not ediliyor. Curve 9320 modelinde HSPA yer alacakken, Curve 9220 sahipleri EDGE ile idare etmek zorunda kalacak. BlackBerry 7 yüklü cihazların AirPlay benzeri bir kablosuz medya sunucu fonksiyonu kazanacağı, kullanıcıların medyalarını diğer cihazlarda ağ üzerinden oynatabileceği belirtiliyor.

BGR’nin sızdırdığı slaytlarda BlackBerry 10‘un yıl sonundan önce gelmeyeceği de belirtiliyor. Aşağıdaki haritanın sağına baktığınızda “Next Gen OS” yazısını görürsünüz. Orada nitelendirilen büyük ihtimalle BlackBerry 10. Bu yeni nesil işletim sisteminin eylül, ekim, kasım zaman penceresi içinde, yani RIM’in 2013 mâli yılının üçüncü çeyreğinde geleceği belirtilirken, BlackBerry 10 ile yüklü gelecek ilk cihazın da çıkışı not ediliyor. Söz konusu cihaz ayrıntıları daha önce açığa çıkan BlackBerry London olabilir.

İlgili – BGR

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER