Teknoloji

RIM 2011’in ikinci çeyreğine dair BlackBerry PlayBook satış hedefini aşağı çekti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hemen hemen her kategorideki mobil cihazı güç kaybeden RIM kasvetli bir gelecekle karşı karşıya. Şirket bütçeyi denkleştirmeye yardımcı olması amacıyla işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Bir taraftan işten çıkarma politikası izleyen RIM bir yandan da 2011’in ikinci çeyreğine dair BlackBerry PlayBook tablet satış hedeflerini gözden geçiriyor.

DigiTimes’ın belirttiğine göre cihazın çıktığı nisan ortasından haziran başına kadar hemen hemen sadece 500 bin PlayBook tableti satılabilmiş. Yavaş giden satışlar nedeniyle, başlangıçta 2.4 milyon adet ürün satmayı hedeflyen RIM bu hedefini 800 bin ile 900 bin arasına çekmiş. Aslında bu yeniden ayarlama haberi RIM’den değil, DigiTimes’ın tedarik zinciri içindeki kaynaklarından geliyor, yani ortada resmi bir açıklama yok.

Kaynakların bildirdiğine göre PlayBook’a olan talep gelecekte beklenen 3G, LTE veya WiMax versiyonlarının çıkışıyla artabilir. Söz konusu versiyonların 2011’in üçüncü çeyreği içinde çıkması bekleniyor.

RIM PlayBook tableti için hedef düzeltmesi yapadursun, Apple iPad ile tablet pazarını elinde tutmayı sürdürüyor. Şirket ikinci çeyrekte 8-10 milyon arasında ürün teslimatı yapmayı hedefliyor. Tablet pazarının bir başka oyuncusu Acer ise 2011’e dair tablet satış hedefini 5-7 milyon adet üründen 2.5-3 milyon adet ürüne düşürdü.

İlgili – DigiTimes

 

 

 

İLGİLİ HABERLER