Ulaşım

Richard Branson: Virgin elektrikli otomobillerde Tesla ile rekabet edebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

richard-branson-virgin-200315

Virgin elektrikli bir araçla otomotiv sektörüne mi girmeye hazırlanıyor? Virgin’in kurucusu Richard Branson, Bloomberg’e verdiği röportajda bu yönde hazırlıklar olduğuna dair bazı ipuçları verdi. Elektrikli otomobiller üzerinde çalışan çeşitli ekiplerinin bulunduğunu söyleyen sıradışı milyarder, “Ne olacağını asla bilemezsiniz. Belki Virgin’i, tıpkı uzay yolculuğunda olduğu gibi, elektrikli otomobillerde de Tesla ile rekabet ederken görebilirsiniz. Neler olacağını göreceğiz.” dedi.

Virgin halihazırda yarış serisi Formula E’de mücadele eden elektrikli araçlar üretiyor. Elektrikli araç üretimine yabancı olmayan Virgin’in bu tecrübesini tüketici pazarına yönelik otomobil üretiminde kullanması muhtemel gözüküyor.

Kısa dönemde oldukça büyümesi beklenen elektrikli otomobil pazarına geleneksel otomobil üreticilerinin yanı sıra teknoloji şirketleri de büyük ilgi gösteriyor. Uzun süredir elektrikli otomobiller üstünde çalışan Virgin’in bu tecrübesini daha geniş bir kapsama alanına yayıp yaymayacağına karar vermesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER