Teknoloji

Research In Motion Samsung’a satışı arzuluyor

Kötü gidişi durdurmak ve sabrı taşmakta olan yatırımcıları yatıştırmak amacıyla her türlü seçeneği değerlendiren RIM’in yazılımını diğer üreticilere lisanslamak için çeşitli pazarlıklar yürüttüğü çeşitli kaynaklar tarafından iddia ediliyor. BGR’nin haberine göre RIM, bir veya daha fazla böllümünü ya da tüm şirketi satma seçeneğini göz önünde bulunduruyor. Satın alma konusunda Samsung’un adı öne çıkıyor. Güney Koreli şirketin RIM’e ilgi duymasının çeşitli sebeplerinin olduğu dile getiriliyor.

RIM’in en değerli varlıklarından bir tanesi BlackBerry Messenger. Bu platform Samsung’un Android ekosistemi içinde kendisini farklılaştırması için akıllı bir yol olabilir. Aslında Samsung’un ChatON adı verilen BBM benzeri bir servisi var. Ancak BBM’den alınacak teknolojilerin ChatON’a entegre edilmesi hem bu servisin hızlı bir şekilde yükselmesine yardımcı olabilir hem de onu Android platformu içinde ilgi çekici bir servis kılabilir. 

RIM’in eşbaşkanlarından Jim Balsillie’nin RIM’in bir parçasını veya tümünü satın almak isteyen hemen hemen her şirketle görüşmeler yaptığı yine RIM tarafından iddia edilenler arasında. Pazarlıklardan haberdar olan bir kaynak “Jim Samsung’un peşinden gidiyor.” şeklinde yorumda bulunmuş. Pazarlıklardan henüz bir sonuç elde edilememesine sebep olarak ise RIM’in eşbaşkanlarının çok fazla şey istemiş olabileceği öne sürülüyor.

RIM’in tümünün satışı için 10 milyar dolardan fazla para istendiği öne sürülüyor. Hatta rakamın 12 ile 15 milyar dolar arasında veya hisse başına 22.90$ ile 28.60$ arasında olduğu iddia ediliyor. RIM’in şu andaki piyasa değeri 8.5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bazı analistler 8.5 milyar doların bile ilgili şirketlerin verebileceğinden fazla olduğunu düşünüyor.

Samsung, konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı. RIm’den de konuyla ilgili olarak bir yorum gelmedi.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER