Teknoloji

Rekor seviyede sevkiyat hedefleyen Samsung S6 edge için stok sıkıntısı öngörüyor

samsung-galaxy-s6-edge-on-inceleme-4

Samsung yeni nesil Galaxy akıllı telefonları S6 ve S6 edge’den çok şey bekliyor. Aslında şirket bunun için de hazırlıklarını çoktan yaptı, sevkiyatların rekor kırmasını bekliyor. Bununla birlikte S6 edge’in sevkiyatında sıkıntılar yaşanabileceği konusunda da uyarıyor. Samsung geçtiğimiz hafta, üretimde yaşanan kısıtlamalara bağlı olarak S6 edge akıllı telefonuna gelen talepleri karşılamakta zorlanabileceğini dile getirmişti.

Akıllı telefon üreticisi yeni akıllı telefonları için gelen talebin satışlardaki düşüşü durduracağını umuyor. S6 ve S6 edge sayesinde Samsung daha şimdiden 2015’te kazançlar bakımından yeniden toparlanma olacağını öngörüyor. Şirket standart Galaxy S6’nın satışlarda Türkiye’de kendisinden yaklaşık 500 TL daha yüksek fiyata satılacak olan S6 edge’i geçeceğini tahmin ediyor. Edge’in üretiminde karşılaşılabilecek muhtemel zorluklar kavisli ekrana sahip Samsung telefonunun üretiminde sıkıntılara neden olabilir.

Bu arada Samsung bazı mobil operatörlerin daha fazla S6 edge akıllı telefonunu stoklarına eklemek için siparişlerini değiştirmeye çalıştığına da dikkat çekti. Güney Koreli şirket sevkiyat rakamları hakkında henüz bir bilgi paylaşmadı.

Analistler Samsung Galaxy S6 ve S6 edge’in Samsung’un kârlılığında toparlanmalara neden olma beklentisinin arkasında bu telefonların Samsung yapımı işlemcileri taşıyor olmasının da bulunduğunu belirtiyor.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge yarın itibarıyla yurt dışıyla aynı anda Türkiye’de satışta olacak. Çok yakında detaylı incelemelerini bulacağınız bu telefonları MWC’de ön incelemeden geçirmiştik. Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ön inceleme yazılarımıza göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER