Teknoloji

Reddit uygulaması Alien Blue Reddit sahipliğinde yeniden yayınlandı

reddit-logo-230313

Reddit uzun yıllar boyunca mobil alanda işin ağır yükünü üçüncü taraflara bırakmayı tercih etmiş ve uzun yıllar önce gelişimini sonlandırdığı yerel mobil uygulamasından daha yetenekli uygulamaların ortaya çıkmasına ön ayak olmuştu. Söz konusu uygulamalar içinde en iyilerden birisi de iOS’te hem iPhone hem de özelleştirilmiş iPad uygulamasıyla boy gösteren Ailen Blue idi. Reddit türünün en iyilerinden biri olan Ailen Blue’yu bünyesine katarken, uygulamanın geliştiricisi Jason Morrissey’in de şirkette çalışacağı açıklandı.

Reddit Alien Blue’nun satın alınmasının üçüncü taraf uygulamalarının varlığını sona erdirmeyeceğinin altını çizerken, diğer üçüncü taraf geliştiricilerle çalışmaya devam edeceği mesajını da verdi. Yapılan açıklamada Reddit kullanıcılarının Reddit deneyimini farklı yollarda yaşamak istediği belirtildi. Reddit ekibi geride kalan altı aylık dönemde mobil deneyimini geliştirmek adına önemli adımlar atıldığını vurgulamayı ihmal etmedi.

Alien Blue’nun ücretli bir bileşene sahip olması ve iPad uygulaması için ücret talep edilmesi yeni dönemin küçük pürüzleri olurken, geçtiğimiz ağustos ayında yeniden tasarlanan uygulama tamamen yeni bir uygulama olarak tekrar yayınlandı. Reddit mevcut kullanıcılara ücretsiz sürüme geçmeleri için bir haftalık bir süre tanıdı. Bu sürenin tamamlanmasının ardından şirket yeniden ücretlendirme işlemine başlayacak. Bu yeni döneme ilişkin en önemli soru ise Reddit’in Alien Blue’yu Android’e getirip getirmeyeceği.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER