DosyaManşetler

Apple’dan Ramazan 2016 için uygulama tavsiyeleri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ramazan 2016Apple bir süredir Ramazan ayının gelişini iTunes App Store’da hazırladığı özel bir bölümle kutluyor. Şirket, Ramazan 2016 için de bu yaklaşımı sürdürüyor. Hoşgeldin Ramazan başlığını taşıyan bu bölümde kullanıcılara restoran keşfinde faydalanabilecekleri, yemek sipariş edebilecekleri, market alışverişi yapabilecekleri, ulaşımda faydalanabilecekleri, ibadet ederken yardım alabilecekleri veya hızlı biçimde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilecekleri uygulamalar yer alıyor.

Ezan Pro Ramazan Sürümü

ezan-pro-040616Ezan Pro uygulamasının Ramazan ayına özel olarak hazırlanan sürümüne iPhone ve iPad’in yanı sıra Apple TV ve Apple Watch üzerinden de erişilebiliyor. Uygulamayla günün tüm namaz vakitlerini ve namazlar için kalan süreyi öğrenmek, Kıble yönünü bulmak, telefona kaydedilebilecek çeşitli duvar kağıtlarını görmek, farklı ezan seslerini dinlemek ve bunları namaz vakitleri için bildirim sesi olarak seçmek, eklenti aracılığıyla uygulamayı açmadan namaz vakitlerini öğrenmek ve tercihler doğrultusunda kişiselleştirme yapmak mümkün oluyor. Uygulama 3D Touch desteği de barındırıyor.

Nerede Yiyelim? – Wain Nakel

nerede-yiyelim-040616Günlük hayatta sıkça sorulan “Nerede yiyelim?” sorusuna yanıt vermek amacıyla hazırlanan uygulama, kullanıcılarına etraflarındaki yüksek puan almış restoranları gösteriyor. İftar vakti yaklaşırken bilmediği bir şehirde veya bölgede olanlar için Nerede Yiyelim? uygulaması ihtiyaç duyulan bilgileri sunma potansiyeli taşıyor. Uygulamanın Apple Watch versiyonu da bulunuyor.

Wego Uçuşlar ve Oteller

wego-040616Ramazan ayının sonunda Türkiye’de yaşayanları 9 günlük uzun bir bayram tatili bekliyor. Bu tatilde kimileri memleketine kimileri ise turistik tesislere akın edecek. Tatilin her aşamasını planlamaya yardımcı olan Wego, kullanıcılarına en uygun uçak bileti ve otel fiyatlarını ulaştırıyor.

Yemeksepeti

yemeksepeti-040616Eve yorgun argın geldiğinde iftarlık bir şey hazırlamaya mecali olmayanlar için Yemeksepeti hayat kurtaran platformlar arasında yer alıyor. Kullanıcılar iftar vaktine uzun bir süre kalsa bile iftardan kısa süre önce kendilerine teslim edilecek şekilde sipariş verebiliyor. Yemeksepeti üzerinden sahurda açık olan restoranlardan da yemek ısmarlanabileceğini belirtmekte fayda var.

Tarif Küpü

tarif-kupu-040616Kalabalık iftar sofraları Ramazan’ın klasikleri arasında yer alıyor. www.kevserinmutfagi.com tarafından hazırlanan ve sürekli olarak güncellenen Tarif Küpü, barındırdığı 1500’den fazla yemek tarifiyle iftar sofralarını renklendirmek isteyenlere yardımcı olabilir.

Getir

getir-040616Getir büyük şehirlerde yaşayan ve alışverişe çıkacak vakit bulamayanların yardımına koştuğu gibi, ansızın ihtiyaç duyulan şeylerin de kısa sürede kapıya gelmesini sağlıyor. Uygulama Ramazan ayında da alışveriş ihtiyaçlarını evden çıkmadan karşılamak isteyenlerin hizmetinde olacak.

Migros Sanal Market

migros-sanal-market-040616Migros Sanal Market uygulaması, tam teşekküllü bir market alışverişini koltuktan dahi kalkmadan gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. Barkod okuma özelliği sayesinde evde bulunan ancak bitmek üzere olan ürünlerin yenileri alışveriş listesine rahatlıkla eklenebiliyor. Sanal Market ile verilen siparişler haftanın 7 günü 10:30-22:00 arasında özel soğutmalı araçlarla teslim ediliyor.

Zomato

zomato-040616Yeni yerleri keşfetme konusunda en iyi platformlardan biri olan Zomato, Ramazan ayında da lezzetli iftar ve sahur sofralarının kurulduğu mekanları kolaylıkla bulmayı sağlayacak bir uygulama.

Grupanya

grupanya-040616Özel mekanlarda yüzde 90’a varan oranlarda indirim sağlayan Grupanya, Ramazan’da dışarıda iftar yapmak isteyenlerin bunu bütçelerini fazla sarsmadan gerçekleştirmesine yardımcı oluyor.

BiTaksi

bitaksi-040616Türkiye’nin en popüler taksi çağırma uygulaması olan BiTaksi, iftar veya sahur vakti öncesinde bir yere ulaşmanın en kolay seçenekleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar sadece bir dokunuşla bulundukları yere taksi çağırıp yola koyulabiliyor. Taksi ücretini ödemek için de nakit dışında başka yöntemler de sunuluyor. Uygulamanın şu an için sadece İstanbul ve Ankara’da kullanılabildiğini hatırlatmakta fayda var.

Moovit

moovit-040616Dünyanın en popüler ulaşım uygulamaları arasında bulunan Moovit, kullanıcılarına bulundukları şehirdeki tüm toplu taşıma bilgilerine kısa yolda erişme fırsatı veriyor. Uygulama Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kayseri ve Düzce’de kullanılabiliyor.

AspectKey

aspectkey-040616AspectKey renkli temaları, kolay kullanımı ve emojilere kısa yoldan erişim fırsatı vermesiyle Ramazan ayının sonunda atılacak bayram mesajlarını hızla yazılmasını sağlayacak bir uygulama.

ShareTheMeal

sharethemeal-040616Zor durumda olanlarla empati kurmak, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak Ramazan’ın özünü oluşturan unsurlar arasında yer alıyor. Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan ShareTheMeal (Yemeğini Paylaş) uygulaması, kullanıcılara açlıkla mücadele eden çocuklara tek bir dokunuşla maddi değeri küçük, manevi değeri ise büyük bir yardımda bulunma fırsatını veriyor.

İLGİLİ HABERLER