Teknoloji

Qualcomm’a göre Tegra 3 tek kullanımlık bir ürün

Snapdragon mobil yongasetlerini tüketici pazarında daha fazla bilinen bir marka hâline getirmeye çalışan Qualcomm, NVIDIA’nın Tegra 3’ü için “tek kullanımlık ürün” nitelendirmesinde bulundu. Qualcomm’un yazılım stratejisinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rob Chandlok, CES öncesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada Tegra 2’nin geride kalan 12 ayda dikkat çeken birçok tablet ve telefonda yer aldığını, ancak mobil alanda NVIDIA’nın kendilerinde daha fazla marka bilinirliğine sahip olduğu konusunda emin olmadığını söyledi.

Chandlok, NVIDIA’nın ASUS Transformer Prime ve önümüzdeki zamanda çıkacak Android tabletlerde gelmesi beklenen Tegra 3 yongasetinin kendilerini endişelendirmediğinin altını çizdi. Chandlok “Dünyada sayısız akıllı insan var ancak bizim yapacağımız sadece tek kullanımlık ürünlere değil üretici ortaklarımıza yardımcı olacak ürün yol haritalarına odaklanmak olacak. Tegra 3 ile mükemmel birşeyler yapabilirim, ancak piyasada yüzlerce S4 cihazı göreceksiniz.” diye konuştu.

Qualcomm’un bu iddialı yaklaşımını görmek çok sürpriz olmadı, ancak çekirdek sayısı bakımından şirketin en azından şimdilik NVIDIA’nın sunduğu Tegra 3’ten geri kaldığını söylemek gerek. Qualcomm’un dört çekirdekli yongsetleri barındırması beklenen S4 serisi içinde ilk önce çift çekirdekli işlemciler çıkacak, ilerleyen zamanlarda ise dört çekirdekli yongasetler göreceğiz.

Qualcomm, NVIDIA ve Texas Instruments’ın aksine ARM tabanlı çekirdeklerini kendisinin tasarladığına dikkat çekmişti. Bu sayede şirket performans ve enerji verimliliği arasında dengeyi iyi bir şekilde kurma fırsatına sahip oluyor. Belki de bu sayede çekirdek sayısı önemli bir kriter olmaktan çıkıyor. Ancak son kullanıcının kafasında rakamlar her zaman daha fazla anlam ifade ettiği için dört çekirdek iki çekirdekten her zaman daha avantajlı gibi görünüyor. İşte bu noktada mesajı iyi vermek gerekiyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER