Teknoloji

Qualcomm’a göre Intel mobil alanda rekabetten hâla yoksun

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in mobil cihazlar için geliştirdiği Z2460 Medfield işlemcisinin Qualcomm’un Snapdragon S4’ü gibi ARM tabanlı yongasetlerle rekabet etmekte zorlanacağı, bu ürünün bir fikir değil bir ümitsizlik neticesinde çıkacağı belirli çevrelerin fikri. Qualcomm’un ürün yönetiminden sorumlu direktörü Sy Choudury de Mobil Dünya Kongresi kapsamında verdiği bir demeçte buna paralel düşünceler ortaya koymuş.

Choudury Intel’in oldukça akıllı ve kendini işine adamış bir şirket olduğunu, şirketin bir mobil ürün serisine sahip olmamayı düşünemeyeceğini dile getirmiş. Medfield’ın şu an için başlangıç aşamasında olduğunu ve Qualcomm’un Scorpion’u gibi ARM yongalarıyla rekabet etmekten uzak olduğunu kabul etmek gerek. Ne var ki, Choudury Medfield’ın gelişeceğini tahmin ediyor, ancak Medfield gelişirken Qualcomm da boş durmuyor, onlar da her geçen zamanda aşama kaydetmeye devam ediyor.

Intel, x86 tabanlı mobil işlemcilerle Qualcomm’un da bulunduğu alandaki ARM oyuncularına rakip olmak istiyor. Aslında tersi bir durum da masaüstü ve dizüstü cihaz alanında geçerli olabilir. Bu, Windows 8’in ARM tabanlı versiyonuyla mümkün olacak. Choudury, kendilerinin bilgisayar pazarında onlarla rekabet edebilecekleri kadar, onların da mobil alanda kendileriyle rekabet etmeleri gerektiğine dikkat çekmiş.

Choudury, Intel’in müşterileri x86 tabanlı telefonu alışveriş listelerinin en tepesine yerleştirmeye ikna etme hususunda daha fazla sorunla karşılaşacağına inanıyor. Intel ürünlerinin daha pahalı olmasının da bunda bir rolü olduğunu düşünüyor. Ayrıca Medfield tabanlı telefonların batarya ömrü ve performansı gibi çeşitli hususların dengelenmesi konusunda mücadele vereceğini tahmin ediyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER