Teknoloji

Qualcomm ve Ericsson VoLTE ve 3G şebekeleri arasında çağrı içi geçişi yapmayı başardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm ve Ericsson mühendisleri dünyanın VoLTE (Voice over LTE) ve WCDMA 3G şebekeleri arasındaki ilk çağrı dahilinde geçiş sürecini başarıyla gerçekleştirdi. Görüşme esnasında şebekeler arasında kesintisiz bir şekilde geçiş yapabilme yeteneği standart düzenleyicisi 3GPP tarafından şart koşuluyor. Bu nedenle başarılan olay VoLTE teknolojisinin müşterilerle buluşması için önemli.

Çağrı dahilindeki geçiş süreci iki temele dayanıyor; SRVCC (tekil telsiz telefon sesli görüşme sürekliliği) ve CSFB (devre anahtarlı yedekleme teknolojisi). CSFB şu anda mobil cihazlarda kullanılmakta ve kullanıcı bir telefon görüşmesi yapacağı sırada 3G modemi anahtarlamak için kullanılıyor. SRVCC ve CSFB’nin kombinasyonu sayesinde bir şebeke devresi hem 3G hem de LTE bağlantılarını işleme yeteneği kazanıyor. Bu, şu anda batarya ömrüyle ilgili sorunlar yaşadığı söylenen birçok LTE cihazı için de önemli bir adım anlamına geliyor.

Qualcomm’un bu teknolojiyi, Snapdragon S4 MSM8960 yongasetli bir cihazla bu ayın sonundaki Mobil Dünya Kongresi’nde göstermesi bekleniyor.

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER