Teknoloji

Qualcomm üç bant destekli Wi-Fi ve yeni mobil yongasetlerini duyurdu

Qualcomm yakında çıkacak 250 yeni cihaza Snapdragon işlemcisini yerleştirmenin planlarını yapıyor, ancak bu durum şirketin kablosuz teknolojiye dayanan kökenlerini unuttuğu anlamına gelmiyor. San Diego merkezli yonga üreticisi Wilocity ile yürüttüğü ortaklık çerçevesinde geliştirdiği AR9004TB yongasetini tanıttı.

Üç bant destekli bu kablosuz yonga ile mevcut 2.4 GHz  ve 5 GHz’lik çift bant 802.11n kablosuz bağlantısına 60 GHz WiGig bağlantı desteği de eklendi. Her ne kadar henüz son hâlini almamış olsa da, WiGig ortaklığı tarafından desteklenen 802.11ad standardı 5 Gbps’ye varan veri iletim hızları vaat ediyor. Bu bağlantı türü özellikle HD videoları ev içinde dağıtmak için biçilmiş kaftan niteliğinde. AR9004TB yongasetinin Bluetooth 4.0 desteğine de sahip olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Daha küçük ölçeğe atlayacak olursak, burada Qualcomm’un WCN3660 yongasetini görüyoruz. Bu kablosuz yongaset akıllı telefon ve tabletler içinde yer alan Snapdragon işlemcileri tamamlamak üzere geliştirilmiş. Bu silikonun içinde çift bant Wi-Fi radyo frekans desteği, Bluetooth 4.0 ve FM radyo özellikleri yer alıyor. Ayrıca Wi-Fi Display desteğiyle videoları Wi-Fi destekli TV ya da monitörlere gönderebiliyor.

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER