Teknoloji

Qualcomm gözünü masaüstü bilgisayar pazarına dikti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragon windows 10Mobil işlemciler, cep telefonlarının ortaya çıkışından bu yana önemli bir mesafe kaydetti. Bugünlerde mobil işlemciler için standart olarak kabul edilen özellikler, kısa bir süre öncesine kadar masaüstü işlemciler için “üst sınıf” olarak tanımlanıyordu. Dolayısıyla lider mobil işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm’un masaüstü bilgisayar pazarına girme isteğine şaşırmamak gerekiyor.

Qualcomm, Microsoft’un düzenlediği WinHEC etkinliğinin sürpriz katılımcılarından biri oldu. Microsoft ve Qualcomm bundan böyle Snapdragon işlemcilerde tam teşekküllü Windows 10 deneyimi yaşatmak için birlikte çalışacak. Bu birliktelik Qualcomm’un yeni Snapdragon işlemcisiyle hayata geçecek.

Bu işbirliği, oldukça önemli bir gelişme niteliği taşıyor. Bugüne kadar Qualcomm işlemcileri sadece Linux işletim sistemli masaüstü cihazlarda çalışabilecek bir mimariyle üretilmişti. Yeni Snapdragon işlemci ise iOS ve Android dışında bir 64-bit işletim sistemini çalıştırabilecek ilk yonga olacak.

Microsoft ve Qualcomm’dan yapılan açıklamada, Snapdragon işlemcili dizüstü bilgisayarların önümüzdeki yıl itibarıyla hazır hâle geleceği belirtildi. Bu da, iki şirket arasındaki yakın temasın bir süre önce başladığı anlamına geliyor. Bu cihazların ince bir kasaya ve uzun bir pil ömrüne sahip olması, buna ek olarak Windows 10’u da herhangi bir takılma olmadan çalıştırması bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon Windows 10 üzerinde yüksek performans bekleyen uygulamaları çalıştırabilecek

Microsoft, Snapdragon işlemcili Windows 10 bilgisayarların yapabilecekleri konusunda bazı işaretler vermeyi de ihmal etmedi. Gerçekleştirilen demoda, Qualcomm Snapdragon işlemcili Windows 10 bilgisayarın Adobe Photoshop gibi yüksek performans bekleyen uygulamaları bile çalıştırabildiği görülüyor.

İLGİLİ HABERLER