Teknoloji

Qualcomm Snapdragon S2 ve S3 yongasetlerinde GPS ve GLONASS desteğini duyurdu

Akıllı telefonlarda yer alan birçok uygulama ve servis konum için GPS’ten yararlanıyor. Ancak kapalı ortamlarda veya etrafın yüksek bina veya ağaçlarla çevrildiği konumlarda GPS uydularıyla haberleşmede sorun çıkıyor. Bu noktada kablosuz bağlantı desteğinden yararlanmak mümkün, ancak yurtdışındaysanız bu durum sizin için ek masrafa neden olabilir. Qualcomm Snapdragon S2 ve S3 işlemcileriyle birlikte sunacağı GPS ve Rus GLONASS navigasyon uydu desteği sayesinde GPS ile konumlamayı daha düzgün hâle getirmeyi amaçlıyor.

Qualcomm’un çözüünde hem GPS hem de GLONASS uyduları kullanılıyor. Bu da kullanıcının tek bir sisteme bağlı kalmaması ve konumunun daha iyi bir şekilde belirlenmesi ve konum servislerinin daha düzgün şekilde çalışması anlamına geliyor. Aslında bu ikili destek mevcut bazı cihazlarda var, Samsung Galaxy S II bunlardan bir tanesi, ancak her cihazda baştan açık hâlde gelmiyor.

Qualcomm, kullanıcıların GLONASS desteğinin aktifleştirilmesi konusunda mobil operatörle bağlantıya geçmesini öneriyor. Snapdragon işlemci GLONASS desteğini ne zaman açıp kapatacağını biliyor, böylelikle cihazın bataryası boşuna harcanmamış oluyor. Hem GPS hem de GLONASS’ın birlikte çalışması durumunda doğruluğu iki metreye kadar düşürülebildiğine dikakt çekiliyor.

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER