Teknoloji

Qualcomm Snapdragon Flight drone hava araçları için özel bir platform

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

drone-qualcomm-flight-110915

Qualcomm son kullanıcılara hitap eden hava araçlarının, nam-ı diğer “drone”ların yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan yeni bir referans platformun duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni platform Snapdragon Flight adını taşıyor, referans platform video ve sabit görüntü çekimine odaklanmış, gelişmiş iletişim ve navigasyon özelliklerine de sahip olan küçük ve hafif hava araçlarını destekleyecek.

Drone platformu Qualcomm’un bir iştiraki olan Qualcomm Technologies tarafından çıkarıldı ve bu platform son kullanıcı seviyesi drone’lara ve robot uygulamalarında kullanılacak 58 x 40’lık optimize edilmiş bir karttan ibaret. Platform Snapdragon 801 işlemcisini temel alıyor ve entegre bağlantı, drone yazılımı ve geliştirme araçlarını da içeriyor.

Platformun hedefi yeni bir drone sınıfı oluşturmak. Qualcomm’un yeni referans platformunun ilk iş ortağı bireysel veya kurumsal hava araçları üzerine çalışan Yuneec oldu.Şirket yeni platformu temel alan drone’ları 2016’da çıkarmayı planlıyor.

Qualcomm Flight, Qualcomm Hexagon DSP üzerinde entegre gerçek zamanlı uçuş denetçisi, entegre 2×2 Wi-Fi ve Bluetooth barındırıyor. Ayrıca yerel konumlama için GNSS desteğine de sahip.

4K video desteğiyle birlikte birinci şahıs görünümü için eş zamanlı 720p kodlama desteği de sunuluyor. 4K stereo VGA kameralar, optik akış kameraları ve atalet ölçüm birimleri de destekleniyor. Barometreler ve diğerleri gibi sensörlerin yanı sıra hızlı şarj teknolojisi de desteklenenler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER