Manşetler

Qualcomm Snapdragon 835 Quick Charge 4.0 ile geliyor

qualcomm snapdragon 835Qualcomm, yeni nesil akıllı telefon işlemcisini resmen duyurdu. Snapdragon 835 adını taşıyan işlemciyi barındıran cihazlar, 2017’nin başlarından itibaren piyasada olacak. 10nm üretim mimarisiyle hazırlanan yeni işlemci, Quick Charge 4.0 teknolojisini de beraberinde getiriyor. Qualcomm Snapdragon 835, Snapdragon 820 ve 821’nin yerini alarak şirketin üst segment işlemcisi olacak.

Qualcomm, şimdilik yeni işlemcisine dair fazla detay açıklamadı. Ancak yeni 10nm mimarisi sayesinde Snapdragon 835’in daha iyi performans ve gelişmiş verimlilik sağlayacağı belirtildi. Snapdragon 820, 14nm mimarisiyle üretilmişti.

Qualcomm, Quick Charge 4.0 teknolojisiyle ilgili detayları paylaşma konusunda ise biraz daha cömert davrandı. Qualcomm’un hızlı şarj teknolojilerinin en yeni nesli olan Quick Charge 4.0, daha hızlı şarjın yanı sıra daha çok sayıda cihaz, kablo ve şarj aletiyle uyumluluk ve daha fazla güvenlik özelliği vadediyor. Qualcomm, yeni şarj teknolojisinin 5 dakikalık şarj ile 5 saat kullanım süresi sağlayacağına dikkat çekiyor. Quick Charge 4.0’ın Quick Charge 3.0’a kıyasla yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 30 daha verimki olduğu da Qualcomm tarafından paylaşılan noktalar arasında yer alıyor.

Quick Charge 3.0’ın aksine, Quick Charge 4.0 USB Type-C protokolleriyle tam uyumluluk içinde çalışabilecek. Qualcomm’dan yapılan açıklamada Quick Charge 4.0’ın Google’ın Type-C şarjı için standartlara uygun olduğu da belirtildi. Yeni teknoloji, cihazları ve şarj aletlerini hasardan korumak için daha doğru voltaj, akım ve sıcaklık ölçümü yapabilecek. Aşırı şarja karşı koruma da yeni standardın özellikleri arasında yer alıyor.

Qualcomm Snapdragon 835 ile ilgili daha çok detay için beklemek gerekiyor

Kısacası Qualcomm Snapdragon 835 işlemci barındıran telefonlar daha hızlı şarj olacak, daha fazla USB-C şarj aletiyle uyumlu olarak çalışacak ve şarj aleti ya da kablosu kaynaklı problemlerle daha az karşılaşacak. Snapdragon 835’e dair yeni detayların önümüzdeki dönemde paylaşılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER