Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 820 Smart Protect ile zararlı yazılımlara karşı sıkı koruma sağlayacak

Önümüzdeki yılın başlarından itibaren çıkacak akıllı telefonlarda görmeyi beklediğimiz Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi, Qualcomm'un Smart Protect olarak adlandırılan yeni teknolojisini de barındıracak.

Önümüzdeki yılın başlarından itibaren çıkacak akıllı telefonlarda görmeyi beklediğimiz Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi, Qualcomm’un Smart Protect olarak adlandırılan yeni teknolojisini de barındıracak. Qualcomm bu yeni özellik hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Qualcomm’un belirttiğine göre, donanım tabanlı zararlı yazılım karşıtı çözüm bir cihazdaki uygulamaların davranışlarını izleyecek, şüpheli veya olağandışı hareketleri algılayıp sınıflandıracak.

Şu anda mobil cihazlarda çalışan çoğu zararlı yazılım karşıtı uygulama sadece bilinen tehditler listesine göre koruma yapabiliyor, yani zararlı yazılım algılama ve temizleme uygulamalarını kolaylıkla aldatmak, güvenlik mekanizmalarının etrafından dolaşmak mümkün. Smart Protect bunlara güvenmek yerine, bir telefon, tablet veya diğer mobil cihazda gerçek zamanda neler olup bittiğini izliyor, bu da kullanıcıları beklenmedik aktiviteler karşısında uyarmayı mümkün kılıyor.

Qualcomm’un ürün yönetim direktörü Asaf Ashkenazi, kullanıcıların tespit edilen gizlilik ihlâlleri ve kötü niyetli aktivitelerle ilgili neredeyse anında bildirim alacaklarını söylüyor. Bu teknoloji donanıma entegre edileceği için, bu raporlar cihaz internete bağlı olmasa bile erişilebilir olacak ve sistem telefonun pilini aşırı derecede tüketmeyecek şekilde çalışacak.

Qualcomm’un Smart Protect özelliği Qualcomm’un gelecek yıl çıkacak Snapdragon 820 işlemcilerinde yer alacak. Şirket aralarında Avast, AVG ve Lookout’un da bulunduğu bazı şirketlerle çalıştığını, Smart Protect ile bağ kuracak API’ları kullanarak bu özelliği onların uygulamalarında sunmayı planladığını söylüyor. Bu da kullanıcıların çok yakında Smart Protect’in nimetlerinden faydalanmaya başlayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER