Manşetler

Qualcomm Smart TV planlarını gözden geçirdi, Snapdragon 802’yi askıya aldı

Qualcomm CES 2014’te duyurduğu ve şirketin Smart TV pazarındaki faaliyetlerinin kalbinde yer alacağını düşündüğümüz Snapdragon 802 işlemcisini şu an için dağıtıma sunmayacağını duyurdu.

snapdragon-qualcomm-yeni-logoBu yılın başında yeni Snapdragon yongasının gösteren Qualcomm bu bileşeni Smart TV arenasında söz sahibi olmak için geliştirmişti. Snapdragon 800 veya geçtiğimiz yılın sonunda duyurulan Snapdragon 805’e göre daha düşük güce sahip olan bu dört çekirdekli işlemci 1.8 GHz saat frekansına ve diğer iki yongaset gibi Adreno 330 grafik işlemci birimini barındırıyor.

Tabii ki, bu Snapdragon yongasının çekici olan noktası video ve ses çıkışıyla bağlantı özellikleri olacaktı ve Snapdragon 802’de bu noktada hem üreticiler hem de tüketiciler için hayalkırıklığı yaratmayacak gibi duruyordu. Aynı TV’de en fazla dört adet HD videoyu aynı anda oynatmayı vadeden, bunun yanı sıra diğer bağlı cihazlara da içerik akışı imkanı sağlama yeteneğine sahip olan bu yonga eş zamanlı kullanıma da izin verecek şekilde tasarlanmıştı. Yani, Snapdragon 802 barındıran bir Smart TV’de oyun oynamak, video görüşme yapmak, internette gezinmek gibi işler aynı anda gerçekleştirilebiliyordu. Ayrıca Dolby Digital ve DTS ses sistemleri, çift 802.11ac kablosuz genişbant bağlantı desteği, bir dizi giriş ve çıkış seçeneği gibi unsurları Smart TV’lere getirecekti.

Ne var ki, piyasa analizi yapan Qualcomm pazarın özelleştirilmiş bir Smart TV yongasına gerçekten ilgi duymadığını farketmiş ve bu nedenle Snapdragon 802 planlarını askıya almış. Şirketten gönderilen açıklamada, Qualcomm Technologies, Inc. şirketinin akıllı TV’ler için özel olarak tasarlanmış işlemciler için toplam talebin beklenenden daha düşük olduğunu farketmesi sebebiyle Snapdragon 802 işlemcisini pazara sunmayacağı yazıyor.

İlgili >> Qualcomm

İLGİLİ HABERLER