Teknoloji

Qualcomm mobil işlemci pazarında liderliğini koruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarı büyüdükçe, bu alandaki rekabet daha da kızışır hâle geliyor. Sadece cihaz üreticileri piyasaya sürdükleri cihazlarıyla pazar payı kapma yarışında değil. Mobil işlemciler alanında da benzer bir rekabet yarışıyor ve yonga üreticileri bu alanda başa güreşmek için vargücüyle çalışıyor. Bu, tabii ki biz tüketicilere yarıyor.

Strategy Analytics’in yayınladığı rapora göre Qualcomm geçen yılın son çeyreğinde Texas Instruments’tan akıllı telefon işlemci pazar liderliğini almıştı. Şirket bu liderliğini 2011’in ilk çeyreğinde de sürdürmeyi başardı. Qualcomm’un pazardaki büyümesi temelde Android’in başarısına bağlı. 2007’de şirketin akıllı telefon CPU pazarında sadece yüzde 3’lük payı bulunuyordu. 2011’in ilk çeyreğinde bu pazar payı yüzde 30’a yükseldi. Qualcomm Snapdragon işlemciler birçok Android cihazında bulunuyor, ayrıca Windows Phone 7 cihazlarında ana işlemci olarak da Snapdragon kullanılıyor.

Strategy Analytics küresel akıllı telefon işlemci gelirlerinin 2011’in ilk çeyreğinde yıldan yıla yüzde 108 oranında artış gösterdiğine dikkat çekti. İki veya daha üstü sayıda çekirdek taşıyan mobil işlemcilerin pazara girişiyle birlikte önümüzdeki dönemde bu alanda ne gibi gelişmelerin yaşanacağını merak ediyoruz. Bakalım NVIDIA ve Texas Instruments, Qualcomm’u tahtindan indirebilmeyi başarabilecek mi?

İlgili – Strategy Analytics

İLGİLİ HABERLER