Teknoloji

Qualcomm ikinci mâli çeyrek yıl sonuçlarını açıkladı, 3.9 milyar dolarlık rekor gelir elde etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm 2011 mâli yılının ikinci çeyreğine ait rakamları açıkladı. Akıllı telefonlara ve internete bağlı diğer cihazlara gelen yoğun talep neticesinde şirket 3.88 milyar dolarlık rekor bir gelir elde etti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46’lık bir artış kaydetmiş oldu.

Operasyon gelirleri ve net kâr da yıldan yıla artış gösterdi. Operasyon gelirleri yüzde 38 oranında artarak 1.07 milyar dolara, kâr ise yüzde 29 artışla 999 milyon dolara yükseldi. Ancak 2011 mâli yılının ilk çeyreğiyle karşılaştırıldığında operasyon gelirlerinin yüzde 3, kârın ise yüzde 15 düştüğü dikkatlerden kaçmadı. Qualcomm önümüzdeki dönemde başarının devam etmesini bekliyor, 2011 mâli tablo beklentilerinin yükseltilmiş olması bunun bir göstergesi sayılabilir.

Qualcomm CEO’su Paul E. Jacobsin, yayınlanan basın açıklamasında çeyrek yıl gelirlerinde rekor elde etmiş olmaktan dolayı memnun olduklarını ve akıllı telefonlara çeşitli coğrafi bölgelerden gelen gelen talebin artışı doğrultusunda gelir ve kazanç tahminlerini yukarı çektiklerini dile getirdi. Öte yandan, mevcut olan iki lisans anlaşmazlığından bir tanesinin çözüldüğü de eklendi.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER