Teknoloji

Qualcomm çift çekirdekli MSM8660’ın video performansını gözler önüne serdi – Video

Qualcomm’un 1.5 GHz’lik çift çekirdekli MSM8660 işlemcisinin geliştirme çalışmalarını yakından takip edenler, AnandTech’in geçtiğimiz ayın başlarında gerçekleştirdiği benchmark testini hatırlıyor olmalılar. Her ne kadar o benchmark testi yeni platform hakkında bir fikir verse de, gerçek bir örneği görmek her zaman daha fazla ikna edicidir.

Qualcomm’un “Mobil Geliştirme Platformu” adı verilen özel cihazının yayınlanan son videosu MSM8660’ın performansını kendi gözlerimizle görmemizi sağlıyor. Snapdragon’un Adreno 220 grafik işlemcisi web sayfalarına iliştirilmiş olan HTML5 videoları, Flash videoları ve bunun yanında 1080p içerikleri rahatlıkla oynatıyor. MSM8660’ı göstermekle sınırlı kalmayan Qualcomm tek çekirdekli Snapdragon MSM8255 işlemcisiyle en büyük rakibi olan çift çekirdekli NVIDIA Tegra 2 yongasetini kafa kafaya çarpıştırıyor. Flash video yarışmasında kazanan Qualcomm’un çözümü oluyor.

Aşağıda tanıtım videosunu bulacağınız Qualcomm’un Snapdragon Mobil Geliştirme Platformu cihazının fiyatı 1350$’mış. Android 2.3 Gingerbread ile çalışan bu telefon gelişmiş özellikleriyle “keşke bende olsa” dedirtecek cinsten.

Video: Qualcomm Snapdragon Mobil Geliştirme Platformu Cihazı

Video: Qualcomm Snapdragon 720p Video Performansı

İlgili – Qualcomm

İLGİLİ HABERLER