Eğlence

Qualcomm’un akıllı medya platformu AllPlay Bluetooth desteğine kavuştu

qualcomm-allplay-150515

Qualcomm, “akıllı medya platformu” olarak nitelediği Wi-Fi yayın servisi AllPlay’e ses girişi yapmak için yeni yollar sunuyor. AllPlay uyumlu cihazlara artık Bluetooth ve analog yöntemlerle de ses aktarımı yapılabiliyor. Bluetooth üzerinden gönderilen müzik ana cihaza ulaştıktan sonra Wi-Fi aracılığıyla farklı üreticilere ait hoparlörlere dağıtılabiliyor. Bluetooth’un kablosuz hoparlörlere müzik dağıtımı konusunda “varsayılan” yönteme dönüştüğü göz önüne alınınca Qualcomm’un da protokolü desteklemeye başlaması kulağa daha mantıklı geliyor. Analog giriş özelliğiyse turntable ve ev stereo sistemlerini AllPlay’in çatısı altına dahil ediyor.

Qualcomm’un açıkladığı bir diğer yenilik ise EQ özelliği oldu. Yazılımcılar bu özelliği AllPlay uyumlu uygulamalarına entegre edebilecek. AllPlay’deki gecikme oranının da aşağıya çekilmesi Qualcomm’un sunduğu yenilikler arasında bulunuyor.

Bluetooth, EQ ve gecikme azaltma özellikleri Qualcomm tarafından yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle AllPlay platformuna ulaştırılacak. Halihazırda Monster, Panasonic, Medion, Gramofon gibi ses sistemleri üreticileri ve Spotify ile Rhapsody gibi çevrim içi müzik servisleri AllPlay desteği sunuyor. Soundcloud ve Tidal’ın da yakında AllPlay’i destekleyen müzik servisleri arasına katılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER