Manşetler

Qualcomm 205 gelişmekte olan ülkelerde 4G erişimini yaygınlaştıracak

qualcomm 205

qualcomm 205Qualcomm üç yıl içinde ilk kez giriş seviyesi mobil platformunu güncelliyor. Bununla birlikte 4G bağlantı desteği ve servisleri Hindistan, Latin Amerika ve Güneydoğu Asya gibi pazarlarda satılmak üzere tasarlanmış telefonlara gelecek.

Şirketin Yeni Delhi’de gerçekleştirdiği bir etkinlikte duyurusunu yaptığı Qualcomm 205 platformu, 205 yongaüstü sistemi barındırıyor. Bu sistem 4G, 3G ve 2G şebekelerinde çalışabiliyor, saniyede 150 megabite varan indirme hızlarına ulaşıyor. Ayrıca 1.1 GHz çift çekirdekli CPU, Qualcomm’un Adreno grafik işlemci birimi ve çift SIM kart desteği de platformun diğer özellikleri arasında bulunuyor.

205 platformunun Qualcomm’un amiral gemisi yongalarına göre gelişmiş yetenekleri bulunmuyor. Önde ve arkada 3 megapiksel çözünürlükte kameralar desteklenirken saniyede 60 kare hızında 480p VGA ekran desteği ve kullanıcılara internet üzerinden video izleme imkanının sunulması da diğer unsurlar arasında yer alıyor. Her şeyden önemlisi bu platform sayesinde Türkiye’yi de aralarında sayabileceğimiz gelişmekte olan ülkelerdeki müşterilerin daha da genişlemekte olan 4G şebekelerinden daha fazla yararlanması mümkün olacak. Fazla para ödemeden 3G ve hatta 2G telefonlardan 4G destekli telefonlara geçiş yapabilecekler.

Qualcomm, bu tür telefonların küçük işletme sahibi insanların finansal işlemlerine hızlı şekilde erişmelerini sağlayacağını, Voice over LTE veya Wi-Fi gibi teknolojilerden yararlanmalarına fırsat sunacağını, ayrıca kullanıcılara internet üzerinden video izleme veya müzik dinlemenin kapılarını açacağını söylüyor. 205 yonga üstü sistemini kullanan telefonlar tek bir şarj ile daha uzun süre çalışabilecekler. Bu da o telefonları elektrik şebekesine erişimin kısıtlı olduğu kırsal alanlarda veya yerlerde daha kullanışlı hâle getirecek. Qualcomm bu platformun bugün itibarıyla erişilebilir olduğunu, yılın ikinci çeyreğinden itibaren de cihazların hedeflenen pazarlarda piyasaya çıkacağını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER