EğlenceManşetler

PSN / Qriocity kesintisiyle ilgili Sony’den son haber: Bazı servisler bir hafta içinde ayağa kalkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation Network ve Qriocity servislerine erişimde yaşanan kesinti ikinci haftasına girmiş durumda. PlayStation Blog sözcüsü Patrick Seybold konuyla ilgili endişe taşıyan kullanıcıların yönelttikleri sorular doğrultusunda hazırlanan yeni bir soru-cevap yazısı yayınladı.

Kişisel bilgilerin güvenliğinin yanında en önemli sorulardan bir tanesi de servisin ne zaman yeniden aktif hâle geçeceği. Sony bazı servisleri önümüzdeki bir hafta içinde ayağa kaldırıp faaliyete geçirmeyi hedefliyor. Kredi kart numaraları gibi çok önemli kişisel bilgilerin durumuyla ilgili olarak ise kredi kart veritabanının şifrelenmiş olduğunu ve bu bilgilerin çalındığına dair herhangi bir ize rastlanmadığını belirten sözcü yine de bu önemli bilgilerin çalınmış olma ihtimalinin tam anlamıyla elenmediğini de vurguladı.

Gamasutra’nın belirttiğine göre, Sony, işleri daha da koruma altına almak adına, oyun geliştiricilerine sunduğu yeni yazılım geliştirme araç paketini güncellenmiş güvenlik özellikleriyle birlikte sunuyor. Tahmin ediyoruz ki, bundan sonra gelecek yazılım güncelleştirmelerinde daha fazla güvenlik geliştirmesi yer alacaktır.

İlgili – PlayStation Blog
İlgili – Gamasutra

İLGİLİ HABERLER