Manşetler

PS4 Slim sızıntısı konsolun tasarımında önemli değişimi işaret ediyor

ps4 slimSony’nin “PlayStation Neo” olarak anılan yeni konsolunu 7 Eylülde tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. 4K çözünürlük desteği barındıracak PlayStation Neo’nun varlığı, şirket tarafından gayrı resmi de olsa doğrulanmıştı. Ancak bir süredir konuşulan ve mevcut PS4’ün daha küçük versiyonu olarak nitelenen “PS4 Slim” ile ilgili iddialar konusunda Sony’nin sessizliği sürüyor.

Eurogamer sitesi konsola ait olduğu söylenen videoyu geçtiğimiz hafta paylaşmıştı. Ancak videonun yayından kaldırılması, Sony’nin siteye yoğun baskı yaptığı yönünde olmuştu. Ancak Japon üreticinin yoğun markajı, başka sızıntıların ortaya çıkmasını engelleyememişe benziyor.

Oyun sitesi Let’s Play Video Games’ten Laura K. Dale, eBay’den satın aldığını iddia ettiği PS4 Slim’in kutu açma videosunu yayınladı. Videoda görülen cihaz gerçekliği konusunda kesin bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ancak tasarımının orijinal PlayStation 4’e kıyasla önemli ölçüde değişmiş olması hemen göze çarpıyor.

Yeni PS4 versiyonunda dikkat çeken iki değişiklik ise optik portun kaldırılması ve oyun kumandasının konsola veri aktarımının kabloyla da yapabilecek olması oluyor. Özellikle internet üzerinden oyun oynayanlar için komutların konsola hızlı biçimde iletimi büyük önem taşıyor. Dolayısıyla inceltilmiş PlayStation 4 ile birlikte gelen oyun kumandası, oyuncuları fazlasıyla memnun edebilir. Söz konusu oyun kumandasının üst kısmında bir ışık çubuğu bulunduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor.

PS4 Slim düşme endişesi yaşatmadan dik durabilir

Slim, tahmin edildiği ve görüldüğü üzere orijinal versiyondan daha küçük boyutlara sahip. Konsolun boyutlarının 264 x 39 x 288 mm. olduğu belirtiliyor. Slim’in bir tarafındaki dişli deliğin ise konsolu bir yuvaya oturtarak dik tutmak için kullanılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER