Manşetler

PS4 Pro 4K ve HDR görüntü destekleriyle Türkiye’de satışa sunuldu

ps4 pro sony playstation 4

ps4 proSony büyük bir merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 4 Pro’yu Türkiye’de satışa sundu. PS4 Pro, Sony’nin belirttiğine göre, gelişmiş görüntü teknolojisi sayesinde şimdiye kadarki en zengin ve detaylı oyun deneyimini sağlıyor. Dinamik 4K oyun ve ve eğlence keyfi sunan PS4 Pro Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika ve Avustralya ile birlikte aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu. Fiyatı ise 1699 TL olarak belirlendi.

PS4 Pro’nun çıkışı ile, Call Of Duty: Infinite Warfare (Activision), Ratchet & Clank , The Last of Us Remastered ve Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu (SIE Worldwide Studios) gibi satış rekorları kıran oyunlar da güncellendi. Bu oyunlar şimdi PS4 Pro’nun artırılan gücünden yararlanıyor.

PS4 Pro, 4K desteği ve Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) desteği sunuyor. Oyun konsolunda yer alan güçlü CPU ve GPU sayesinde, dinamik 4K kalitesindeki grafikleri, yüksek bir görsel hassasiyet ile, daha akıcı ve istikrarlı kare hızlarında sunuyor, oyun geliştiricilerine daha yüksek kalitede oyunlar geliştirme imkanı veriyor. Diğer tüm PS4 konsollarında olduğu gibi, daha gerçekçi ve çarpıcı derecede canlı görseller üreten HDR görüntüleme teknolojisi ile de uyumluluk taşıyor.

Bu arada PS4 Pro’nun sunduğu bu yüksek kaliteli görüntü desteklerinden yararlanmak için, uyumlu bir 4K HDR TV gerekiyor Dinamik 4K oyun keyfi ya doğrudan grafik yaratımı ile ya da 4K çözünürlüğe yükseltme yoluyla sunuluyor. 4K multimedya keyfi ise yalnızca internet üzerinden 4K içerik yayın servisleri üzerinden sağlanıyor. Diğer bir deyişle Blu-ray disk sürücüsü 4K desteğine sahip değil.

ps4 proPS4 Pro’nun, raflarda standart PS4’ün yanındaki yerini alması ile tüketicilerin elindeki seçenekler de artmış oluyor. Oyuncular, her PS4 oyununu hem PS4 Pro hem de kısa bir süre önce satışa sunulan inceltilmiş standart PS4 üzerinde oynayabiliyor. Ayrıca PS4 Pro ve standart PS4 aynı kullanıcı ara yüzünü paylaşıyor ve aynı canlı çevrim içi topluma erişim sağlıyor. Ocak ayında satışa sunulacak olan PlayStation VR ise her iki sistem ile uyumlu olacak.

Bunlara ek olarak, PS4 Pro’daki Netflix uygulaması sistemin piyasaya çıkışı ile birlikte güncellendi. Narcos’un ikinci sezonu ve Luke Cage gibi içerikler, PS4 Pro üzerinden 4K çözünürlükte izlenebilecek. Netflix’in yıl sonuna kadar yaklaşık 600 saatlik yeni 4K içerik sunması bekleniyor. Bunun yanı sıra şu anda en büyük 4K içerik kaynaklarından biri olan YouTube da, PS4 Pro üzerinde 4K içeriği desteklemek üzere güncelleniyor.

SIEE Başkanı ve SIE Global Satış & Pazarlama Başkanı Jim Ryan, PS4 Pro ile ilgili olarak “PS4 Pro?nun piyasaya çıkışı, PlayStation için son derece heyecan veren bir an. Daha önce hiçbir zaman platformun yaşam döngüsünün ortasında yeni bir konsolu piyasaya sürmedik. PS4 Pro, geliştiricilere yaratıcılıklarını gözler önüne sermenin yeni bir yolunu sağlayarak inovasyon taahhüdümüzü kanıtlamamıza ve oyuncular için büyüleyici oyun deneyimleri sunmamıza imkan veriyor.” şeklinde görüş belirtti.

PS4 Pro Özellikleri

Renk

Jet Siyahı

Ürün kodu

CUH-7000 serisi

Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı

1.699 TL

Ana işlemci

Tek yongalı özel işlemci

CPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 çekirdek

GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon tabanlı grafik motoru

Bellek

GDDR5 8GB

Depolama alanı*3

1TB

Harici boyutlar

Yaklaşık 295×55×327 mm (genişlik × yükseklik × uzunluk) (en büyük uzantı hariç)

Ağırlık

Yaklaşık 3,3 kg

BD/ DVD sürücü
(sadece okuma)

BD × 6 CAV

DVD × 8 CAV

Giriş / Çıkış

Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) yuva × 3

AUX port × 1

Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1

IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth 4.0 (LE)

Güç

100-240 V AC, 50/60Hz

Güç tüketimi

Maks. 310W

Kullanım sıcaklığı

5 ? 35 C

AV çıkış

HDMI çıkış yuvası (4K/HDR destekler)

DIGITAL OUT (OPTİK) yuvası

İLGİLİ HABERLER