Teknoloji

Proview Çinli satıcıları iPad isminin kullanımı konusunda tehdit etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Proview ve Apple arasındaki savaş devam ediyor. Daha önceki haberlerimizde de aktardığımız gibi, Proview iPad adını 2011 yılından beri kullandıklarını ve Çin’de bu markanın ticari haklarına sahip olduklarını dile getiriyor. Apple ise doğal olarak bu duruma karşı çıkıyor. Proview, geçtiğimiz ay Şangay’da iPad satışlarını yasaklanması için bir mahkeme kararı aldırmaya çalışmıştı, ancak mahkeme bu talebi reddetmişti. Apple’ın böyle bir kararın müşteri çıkarını zedeleyeceği ve kafa karışıklığı yaratacağı yönündeki savunması mahkeme tarafından kabul görmüştü.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Proview’in Çin’deki iPad satıcılarına gönderdiği mektup ile işler bambaşka bir yola girdi. Proview’in mektup aracılığıyla, dün tanıtımı yapılan yeni iPad de dahil olmak üzere, iPad satışı yapılmamasını istediği mektupta iPad satışı yapanların suça iştirak etmiş olacağı yönünde ifadeler kullanıldı. Mektubun tamamına bakılınca oldukça sert bir ton kullanılması dikkat çekiyor.

Apple, 2009 yılında iPad markasının ticari haklarını tüm dünyada aldığını söylese de, Proview’e göre bu anlaşmada Çin yoktu. Proview’in maddi olarak kötü bir durumda olması ve umudunu Apple ile yapacağı anlaşmaya bağlaması işleri biraz daha karmaşık hale getiriyor. Proview’in Apple ile yapacağı anlaşmadan ilk etapta 1.6 milyar dolar gelir elde etmeyi planladığı belirtildi.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER