Teknoloji

Prophix akıllı diş fırçası kamerasıyla daha etkin temizlik imkanı sunuyor

prophixPiyasada ağız temizliğini daha etkin ve verimli biçimde gerçekleştirmeyi vadeden pek çok elektronik diş fırçası bulunuyor. 2016’nın başında tanıtılan Oral-B Genius gibi bazı akıllı fırçalar telefona bağlanarak kullanıcılara ağızlarının hangi bölümünü ne kadar fırçalamaları gerektiğini anlatırken, yeni tanıtılan bir elektronik diş fırçası bu imkanı biraz daha üst seviyeye taşıyor. Prophix adını taşıyan diş fırçası, başlık kısmına yerleştirilen küçük kamera sayesinde ağız temizliğini çok daha etkin biçimde gerçekleştirebileceği mesajını veriyor.

prophixDiş fırçası Bluetooth veya Wi-Fi aracılığıyla akıllı telefonlara bağlanıyor. Böylelikle fırçanın kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri akıllı telefonun ekranı üzerinden gerçek zamanlı biçimde görmek mümkün oluyor. Prophix akıllı telefon uygulaması üzerinden ağız sağlığı için çeşitli hedefler belirlenebiliyor ve fırçalama rutinine yardımcı olacak ipuçlarına erişilebiliyor.

prophixProphix akıllı diş fırçası, şu an için sadece iPhone sahiplerine uygun bir ürün niteliğini taşıyor. Akıllı telefon uygulamasının şimdilik sadece iOS versiyonu bulunuyor. Uygulamanın Android versiyonu içinse geliştirme çalışmaları devam ediyor. Uygulamayla çekilen fotoğraflar, diş sağlığında kat edilen mesafenin karşılaştırılabilmesi adına saklanabiliyor.

prophixAkıllı diş fırçası, kullanıcılara ağız temizliğinde yardımcı olacak çeşitli ürünler ve kullanımı kolaylaştıracak ekstra aksesuarlar eşliğinde satılacak. Standart aksesuar paketli versiyonun fiyat etiketinde ön sipariş süresince 299 dolar yazacak. Daha sonrasında ise bu rakam 399 dolara çıkacak. Büyük aksesuar paketi ise ilk etapta 324 dolar, daha sonrasında ise 424 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER