Teknoloji

PowerPoint Windows uygulaması ortak düzenleme desteğine kavuştu

powerpoint windowsMicrosoft, PowerPoint sunumlarını hazırlarken başkalarıyla ortak biçimde çalışmayı kolaylaştırıyor. PowerPoint Windows uygulaması artık ortak düzenleme desteği sunuyor. Böylelikle aynı anda iki ya da daha fazla kişinin sunum üzerinde çalışması mümkün hâle geliyor. Bir kullanıcının sunum üzerine yaptığı yorumlar, diğer kullanıcılar tarafından da görülebilecek.

Microsoft söz konusu özelliği PowerPoint’te uzun yıllardır sunuyor. Ancak yapılan son güncellemeyle daha geniş bir kullanıcı grubunun bu imkandan faydalanması mümkün hâle geliyor.

PowerPoint Windows uygulamasına ortak düzenleme özelliğinin gelişinin işareti daha önce verilmişti

Ortak düzenleme özelliğinin tüm Office uygulamalarına eklenmesi için çalışmalar bir süre önce başlamıştı. Word, söz konusu desteğe bir yılı aşkın bir süre öncesinde kavuşmuştu. Microsoft’tan o dönemde yapılan açıklamada, “yakın gelecekte” PowerPoint ve Excel uygulamalarına da ortak düzenleme desteğinin gelebileceği belirtilmişti. Yakın gelecek hedefi gerçekleşmese de, PowerPoint kullanıcıları için ortak düzenleme özelliğinin işlevsel bir yenilik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER