Ulaşım

Porsche’den 767 beygir gücünde hibrit otomobil: 918 RSR Hybrid

Porsche de hibrit otomobil işine girmiş. 2011 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkan Porsche 918 RSR’da 536 beygirlik geleneksel motora ön tekerleklere güç sağlayan bir çift elektrik motoru eklenmiş. Böylelikle beygir gücü toplamda 767 hp’ye çıkarılmış.

Elektrik motorolarının gücü batarya kümesiyle sağlanmıyor, bunun yerine geleneksel hibrit otomobillerde olduğu gibi ataletli volanla sağlanıyor. Yolcu koltuğunun olması gereken yere yerleştirilen bu volan 36000 rpm’e kadar dönüş kapasitesine sahip. Otomobilin frenine basıldığı durumda ortaya çıkan momentumla dönen bu volan, sürücü bir butona bastığında bahsettiğimiz bu momentumu ivme artışı için kullanıyor. Porshce’nin geçtiğimiz yılki 911 GT3 RSR Hybrid modeli de aynı mantıkla çalışıyordu.

Tasarım açısından 918 Spyder’ın genişletilmiş versiyonu gibi duran bu otomobilin tasarımında 70’li yılların başlarının mükemmel otomobili Porsche 917’den de ilham alınmış. Porsche şu durumda bu otomobilin yollara çıkıp çıkmayacağını, ya da hangi sınıf altında konumlandırılacağını belirtmiyor.

İlgili – Engadget (Galeri)

Görsel – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER