Ulaşım

Porsche CEO’su sürücüsüz otomobillere sıcak bakmıyor

porsche ceo oliver blume

Görünen o ki, otomotiv sektörünün büyük kısmı odak noktasını sürücüsüz otomobillere çevirmiş durumda. Sürücüsüz otomobillerin insanların sürüş alışkanlıklarını değiştirmesi, yolları daha güvenli kılması ve trafikteki karmaşayı azaltması bekleniyor. Ancak sürücüsüz araçların sektörün tüm oyuncularında aynı heyecanı yarattığını söylemek pek mümkün değil. Porsche CEO’su Dr. Oliver Blume, şirketinin otonom sürüş teknolojilerine yönelik bir çalışma yapmadığını belirtti.

Spor otomobiller üreten Porsche’nin hedef kitlesini sürüş meraklıları oluşturuyor. Bu kategorinin üyelerinin zevkleri ve meraklarından kolay kolay vazgeçmeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Porsche, Cayenne ve dört kapılı Panamera modelini üreterek geleneksel yaklaşımının dışına çıktığı için yapılan son açıklamanın biraz sürpriz etkisi yarattığı söylenebilir.

Cayenne ve Panamera’nın hedef kitlesi, otonom sürüşü tercih etme konusunda da istekli olabilir. Ancak Blume, Porsche sürücülerinin araçlarının direksiyonundan kalkmayı istemeyeceklerini düşünüyor. Porsche’nin otonom sürüşe ilişkin planları olmasa da, yakıt ekonomisini geliştirmek adına ürün gamına hibrit modellerin eklenmesi öngörülüyor.

Elektrik gücüyle 50 kilometre mesafe katedebilen hibrit motorlu Porsche 911’in 2018’de yollara çıkması bekleniyor. Şirketin şu an için Mission E adıyla anılan tamamen elektrikli otomobilinin 600 beygir gücünde olduğu ve 500 kilometreden fazla mesafe katedebileceği belirtiliyor. Otomobilin 2020’de yollarda olması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER