Teknoloji

Polaroid iZone kamera iOS ve Android cihazların yardımcısı olacak çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

polaroid-izone-820x420-120115

Polaroid’in CES 2015’te sergilediği ürünlerden bir tanesi de kare şekilli kompakt basçek kamera iZone oldu. Optik zuma sahip olan bu cihaz Android veya iOS mobil cihazla da çalışabiliyor.

Polaroid iZone kameranın üreticisi şirkete göre bu cihaz akıllı telefon veya tabletin yardımcısı olarak çalışıyor. Akıllı telefon veya tablet uzaktan vizör veya Polaroid kamerayla çekilen fotoğrafların saklanması için bir depolama alanı işlevi görüyor. Bu yardımcı kamera sayesinde hareket hâlindeyken akıllı telefon veya tablete göre daha yüksek kalitede fotoğraflar çekmek mümkün olabilecek. Bununla birlikte mobil cihazın sunduğu paylaşım işlevlerinden ve işlemci gücünden de yararlamak mümkün olacak.

Polaroid iZone kamerada 18 megapiksel sensör, 8x optik zum, 32 MB dahili hafıza bulunuyor. 32 MB biraz düşük kapasiteli görünebilir, ancak ne de olsa iZone çekilen görüntülerin akıllı telefon ve tabletlerde saklanması mantığı üzerine kurulu. Kameranın mobil cihazla bağlantısı da Wi-Fi üzerinden sağlanıyor.

[quote_center]POLAROID IZONE KAMERA AKILLI TELEFON VEYA TABLETİN FOTOĞRAF YETNEKLERİNİ GENİŞLETMEK İÇİN TASARLANDI.[/quote_center]

Akıllı telefon veya tablet, bağlantı sağlandıktan sonra iZone’un ekranı gibi işlev görüyor, fotoğraflar kamera yerine mobil cihazda saklanıyor. Polaroid, iZone kameranın akıllı telefon yanında rahatlıkla taşınabilmesini sağlamak adına bu kameranın boyutlarını yaklaşık 5×5 cm. ile sınırlandırmış.

Kameraya bilek kayışı bağlamayı sağlayacak küçük bir delik bulunurken, iZone’u gerekli durumlarda akıllı telefon veya tablete bağlamadan da kullanmak mümkün oluyor. Polaroid iZone kamera önümüzdeki ilkbahardan itibaren yurt dışında piyasaya sunulacak ve fiyatı da yaklaşık 180 dolar (yaklaşık 413 TL) olacak.

İLGİLİ HABERLER