Teknoloji

Polaroid ilkbaharda yeni yol kameralarını ve mobil yazıcısını piyasaya sürecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

polaroid-arac-kamerasi-yazici

CES 2015’i boş geçmeyen şirketler arasında yer alan Polaroid, yeni mobil yazıcısını ve yeni yol kameralarını görücüye çıkarttı. Polaroid’in yeni yazıcısı ZINK teknolojisinin yardımıyla iOS ve Android cihazlardan hızlıca çıktı alınmasını sağlıyor. 1080p kayıt yapan yol kameralarıysa bir çarpışma tespit edildiği takdirde otomatik olarak kayda geçiyor.

Polaroid Başkanı ve CEO’su Scott W. Hardy, ABD’de yaşayanların yılda ortalama 30 saatlerini trafikte geçirdiklerini ve yılda 5.4 milyon trafik kazasının meydana geldiğine dikkat çekti. GPS yardımıyla otomobilin hızını ve konumunu da tespit eden kamera, sürücüleri kaza sonrası ekstra zahmetten kurtarma potansiyelini de taşıyor.

Mobil yazıcı Polaroid Zip ise özel uygulaması sayesinde Android ve iOS cihazlarla eşleşebiliyor. Böylelikle çekilen fotoğrafların her yerde basılması mümkün hâle geliyor. ZINK teknolojisini kullanan Polaroid Zip, fotoğrafları basarken mürekkepten ziyade özel kağıda ihtiyaç duyuyor.

Polaroid’in ilkbahar aylarında satışa sunulacak yeni yol kameralarının fiyatı 59.99 ve 199.99 dolar arasında değişecek. Yine ilkbaharda satışa sunulacak Polaroid Zip içinse 129.99 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER