Eğlence

İstatistikler Pokemon Go çılgınlığının hız kestiğini gösteriyor

pokemon goPokemon Go, temmuz ayının ilk günlerinde ortaya çıkışının ardında kısa süre sonra büyük bir çılgınlığa dönüşmüştü. Oyun, birçok ülkede resmi olarak yayınlanmamasına rağmen çok sayıda kişiye ulaşmış ve dünyanın önemli gündem maddelerinden biri olmuştu. Her yaştan pek çok insanın sokaklarda Pokemon peşine düşmesi, ortaya ilginç görüntülerin çıkmasını sağlamıştı. Ancak yatırım şirketi Axiom Capital Management tarafından paylaşılan son rakamlar, oyunun popülaritesinin azalmaya başladığını gözler önüne seriyor.

Axiom Capital Management tarafından hazırlanan rapor, üç farklı uygulama analiz şirketinin elde ettiği rakamları bir arada sunuyor. Sensor Tower, SurveyMonkey ve Apptopia tarafından yapılan analizlere göre, oyunun günlük aktif kullanıcı sayısında, indirme sayısında, uygulamada geçirilen günlük sürede ve kullanıcı bağlılığı oranında dikkate değer bir düşüş görülüyor.

Pokemon Go diğer mobil uygulamalara yatırım yapanları korkuttu

Axiom Capital Management’a göre, söz konusu veriler başka uygulamalara yatırım yapanlar için oldukça rahatlatıcı. Şirketin kıdemli analistlerinden Victor Anthony, Pokemon Go’nun temmuz ayındaki yoğun kullanımının diğer uygulamalara yatırım yapanları korkuttuğunu belirtti. Anthony’ye göre, pek çok yatırımcı uygulamasının gereken şansı bulamama ihtimalinden dolayı kısa süreli de olsa endişeye kapıldı.

Araştırma, oyunun temelinde yatan artırılmış gerçeklik konseptine olan ilginin de aşağıya indiğini gösteriyor. Google Trends verilerine dikkat çeken Axiom Capital Management, oyunun yayınlandığı hafta büyük artış kaydeden artırılmış gerçeklik aramalarının bir süre sonra sert biçimde düştüğünün altını çiziyor. Ancak insanlar kavramı öğrendikten sonra arama yapmasına pek gerek kalmadığı için bu durumu doğal karşılamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER