Eğlence

Pokemon Go oyunu Japonya’da bir yayanın ölümüne neden oldu

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goDikkatini Pokemon Go oyununa vermiş şekilde trafikte seyir hâlinde olan bir sürücü, bir kadının ölümüne, bir başkasının da ağır yaralanmasına neden oldu. Japonya’da meydana gelen bu olay, artırılmış gerçeklik tabanlı oyunun ülkede yol açtığı ilk ölümcül kaza oldu.

Polisin söylediğine göre, 39 yaşında bir çiftçi olan sürücü, yolda karşıdan karşıya geçmekte olan iki kadını, oynamakta olduğu oyun nedeniyle fark etmedi. Sonuç olarak küçük kamyonetiyle ikisine birden çarptı. 70’li yaşlarının başında olan kurbanlardan bir tanesi boyun kırığı nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer yaya ise kalça kırığı teşhisiyle hastaneye kaldırıldı.

Japon Ulusal Polis Ajansı kazanın, Japonya’nın dört büyük adasının en küçüğü olan Tokushima bölgesinin kırsal kesiminde meydana geldiğini kaydetti. Söz konusu kaza, Niantic Labs’in oyunu temmuz sonunda Japonya’da yayınladığında beri ülke genelinde meydana gelen 79’uncu kaza olma özelliğini taşıyor. 1000’den fazla kişiye de oyunu tehlikeli şekillerde oynadıkları gerekçesiyle hukuki tebligatta bulunuldu. Japon polisler, Pokemon oyununu araba sürerken veya bisiklet binerken oynayanlara karşı sıkı takipte bulunuyor.

Pokemon’un doğduğu yer olsa da, Niantic Labs Pokemon Go oyununu ABD, Avustralya ve Avrupa gibi bölgelerde yayınladıktan birkaç hafta sonra Japonya’ya getirmişti. Japon devlet yetkilileri aradaki süreyi çeşitli uyarıları hazırlamak için kullandılar. Yayınlanan tek sayfalık broşürde Pokemon eğitmenlerine güneş çarpmasından kaçınmaları, tehlikeli yerlere gitmemeleri, seyahatleri sırasında yedek pil veya şarj aleti bulundurmaları şeklinde tavsiyelerde bulunuluyor. Diğer ülkelerde de bazı istasyonlarda, turistik alanlarda ve dini mekanlarda oyunun oynanması yasaklanıyor. Bazı büyük şehirlerde de kullanıcılara yürürken akıllı telefon ekranlarına dalmamaları yönünde uyarı levhaları bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER