Eğlence

Pokemon Go rekor kırmaya devam ediyor

onedrive pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon go indirme sayisiPokemon Go için sürdürülmesi güç olan çılgın büyüme günleri sona ermiş olabilir. Ancak bu durum, mobil artırılmış gerçeklik oyununun tüm zamanların en hızlı büyüyen oyunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Pokemon Go indirme sayısı 75 milyonun üstüne çıktı

Uygulama mağazaları optimizasyon platformu Sensor Tower’ın öngörülerine göre, Pokemon Go indirme sayısı 75 milyonu geçti. Söz konusu rakam, hem iOS hem de Android platformlarını kapsarken; Pokemon Go’nun küresel açılımının henüz tam anlamıyla tamamlanmadığını unutmamak gerekiyor. Oyun, iTunes App Store ve Google Play Store’un aktif durumda olduğu 100 ülkenin 32’sinden indirilebiliyor.

Peki Pokemon Go, mobil oyun dünyasının diğer hitleriyle karşılaştırıldığında nerede duruyor? Sensor Tower’ın rakamlarına göre, Pokemon Go yayınlanmasından sonra 19 gün içinde 50 milyon indirme rakamını aşmayı başardı. Color Switch ise bu kilometre taşına 77 günde erişebildi. Slither.io 81 gün, Candy Crush Jelly Saga ise 112 gün içinde Android’de 50 milyon indirme rakamına ulaşabildi. Sensor Tower, Pokemon Go’nun yayınlandığı ülkelerdeki uygulama mağazalarında öne çıkarılmadığına dikkat çekiyor. Bu da oyunun başarısını biraz daha anlamlı kılıyor.

Pokemon Go zirvedeki yerini koruyor. Ancak küçük de olsa görülen yavaşlama emareleri, oyunun geliştiricisi Niantic Labs’i oyunu sürekli yeni tutma konusunda motive ediyor gibi gözüküyor. Şirketten geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada oyuna eklenecekler yenilikler konusunda bilgi verilmişti.

İLGİLİ HABERLER