Eğlence

Pokemon Go halen günde 2 milyon dolar hasılat elde ediliyor

pokemon goPokemon Go, geçtiğimiz temmuz ayında yayınlanmış ve kısa sürde tüm dünyayı saran bir çılgınlığa dönüşmüştü. Ancak günümüzde pek çok mobil oyunun yaşadığı akıbetten kaçamayan oyun, bir süre sonra yavaş yavaş gündemden düşmeye başlamıştı. Artık internette Niantic Labs ve Pokemon Company tarafından geliştirilen oyunun “ölü” olduğunu iddia eden yorumlara rastlamak bile sıradan bir durum haline gelmiş durumda. Ancak ortaya çıkan rakamlar, oyun için “öldü” yorumunu yapmanın pek de doğru olmadığını gösteriyor.

Newzoo tarafından hazırlanan rapora göre, Pokemon Go günde halen 2 milyon dolar tazminat elde etmeyi başarıyor. Söz konusu rakama Apple ve Google’ın hakkı olan kesintilerin dahil edilmediği belirtilirken, oyunun halen kayda değer bir kitle tarafından indirildiği ve oynandığı kanıtlanmış oluyor.

Newzoo’nun ölçümlerine göre, oyunun günlük tahmini indirme sayısı 700 bin civarında seyrediyor. Bir zamanlar bu rakamın 16 milyon seviyesinde olduğu göz önüne alınınca ortada bir çöküş olduğu düşünülebilir. Ancak halen günde 700 bin indirme sayısına ulaşan bir uygulama için de işlerin yolunda gittiği rahatlıkla söylenebilir.

Oyunun toplam indirme rakamının 550 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Bunun da toplamda 470 milyon dolarlık bir gelir oluşturduğu tahmin ediliyor. Oyunun üç ay içinde bu rakamlara ulaşması bile önemli bir başarı olarak niteleniyor. Yeni Pokemon oyununun Çin ve Güney Kore gibi pazarlarda yayınlanmasıyla birlikte indirme sayısı ve gelirin de artacağı düşünülüyor.

Pokemon Go 20 milyon kişiyi mobil oyunlarla tanıştırdı

Newzoo’nun raporunda oldukça dikkat çekici başka bir noktaya daha yer veriliyor. Oyunun ABD, Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa’da 20 milyon kişiyi mobil oyunlarla tanıştırdığı belirtiliyor. Newzoo, Pokemon Go’yu indirdikten sonra üç ay boyunca diğer popüler mobil oyunların yüzüne bakmayan kullanıcıları “mobil oyuncu” olarak niteliyor. Diğer popüler oyunlar da Newzoo tarafından belirleniyor.

İLGİLİ HABERLER