EğlenceManşetler

Pokemon Go Almanya ile birlikte Avrupa’da resmi olarak dağıtıma çıktı

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goPokemon Go öncelikle geçtiğimiz hafta içinde Avustralya ve Yeni Zelanda’da dağıtıma çıkmış, fazla vakit geçmeden de ABD’de çıkış yapmıştı. Oyun daha şimdiden dünya çapında büyük bir popülariteye ulaştı, üstelik bunu çoğu ülkede resmi mobil uygulama mağazalarında dağıtıma çıkmadan gerçekleştirdi. Popüler Pokemon oyunu dün itibarıyla Avrupa kıtasına resmen ayak bastı.

Oyunun geliştiricisi Niantic Labs yaşadığı çeşitli sunucu sorunları nedeniyle oyunu aktif şekilde oynayabilen kullanıcı sayısını kısıtlama yoluna gidiyor, sonuç olarak oyun dünya çapında aynı anda dağıtıma çıkamıyor. Bu durum yavaş da olsa değişiyor. Pokemon Go Almanya’da hem Android hem de iOS uygulama mağazalarında yayınlandı.

Oyunun Almanya’da çıkış yapması, Avrupa’da ilerleyen günlerde daha fazla ülkede çıkış yapacağı anlamına geliyor. Almanya’da daha fazla mobil cihaz kullanıcısı Pokemon oyunu çılgınlığına kapılacak, eğitim alanlarını ve pokestop noktalarını daha fazla şekilde ziyaret edecektir.

Aslında Avrupa’da ve ülkemizde birçok kullanıcı Android APK dosyasını elle yükleyerek veya ABD iTunes hesaplarını kullanarak Pokemon oyununa daha önceden erişme fırsatı yakaladı. Ülkemizde de bu popüler oyun resmen yayınlanmamış olsa bile, hatırı sayılır miktarda oyuncusu olduğunu daha şimdiden biliyoruz. Ancak resmi yayın daha fazla kişinin bu fenomene, en kolay şekilde katılması, dolambaçlı yollardan geçerek Pokemon Go oyununu oynamaya başlamaması anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pokemon Go nedir, nasıl indirilir?

İLGİLİ HABERLER