Manşetler

iOS korsanı pod2g: iOS 6 için jailbreak hemen beklenmesin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 6’nın çıkışından sonra birçok iOS cihaz kullanıcısının jailbreak beklentisi de başlamıştır. iOS 6 yüklü iPhone 5’in çıktıktan kısa bir süre sonra jailbreak edildiğine dair haberler biraz olsun heyecan yarattı ve bekleyişi biraz daha artırdı. Ancak geçtiğimiz günlerde düzenlenen JailbreakCon’da sahne alan pod2g rumuzlu iOS korsanı iOS 6 için jailbreak aracının çıkışını bekleyenleri hayalkırıklığına uğratacak açıklamalar yaptı.

pod2g’nin yaptığı konuşma iOS 5.1.1’in untethered, yani iOS cihazının yeniden başlatıldığı her seferde bilgisayara kabloyla bağlanıp jailbreak edilmesini gerektirmeyen şekilde kırılmasını sağlayan Absinthe aracıyla ilgiliydi. Ancak herkesin aklında hiç şüphesiz iOS 6 için jailbreak aracının ne zaman çıkacağı vardı. pod2g’nin buna yönelik soruya verdiği cevap, geçen hafta chpwn rumuzlu kullanıcı tarafından gösterilen iOS 6 jailbreak’inin sadece bir başlangıç olduğunu, gerçek anlamda mümkün ve kullanışlı bir jailbreak çözümünün henüz uzak olduğunu kaydetti. Yine de, bu noktadan başlanarak ve sıkı bir şekilde çalışarak bir jailbreak çözümü ortaya çıkarma ihtimali az da olsa bulunuyor. Ancak henüz kimsenin bir beklenti içinde olmaması gerektiğinin altı çiziliyor, anlaşılan şimdiye kadar iOS cihazlarını kilitlerinden kurtaran korsanların yeni bir çözüm için biraz daha zamana ihtiyacı var.

Bildiğiniz gibi jailbreak işlemi iOS işletim sisteminde bulunan çeşitli açıklardan yararlanılarak yapılıyor. Tabii ki, Apple da her jailbreak işleminin açığını tespit ediyor ve bir sonraki sürümde bu açığı kapatarak o çözümü eşsiz kılıyor. Bu durumda korsanların yeni bir çözüm için yeni arayışlara girmesi gerekiyor. Bu da korsanlara belirli bir süre tanımayı gerekli kılıyor. Tabii ki, chpwn’in iPhone 5’i kısa bir süre sonra jailbreak etmesi bir umut. Buradan bir şeyler çıkacak mı, onu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

İlgili >> iDownload Blog

İLGİLİ HABERLER