Teknoloji

Pocket web sitesini yeniledi, 7 milyon dolarlık yatırım aldı

pocket-yeni-tasarim-140415

Sonra okumak için kaydetme hizmeti sunan Pocket web istemcisini yeniden tasarladı, siteyi ilk kez duyarlı hâle getirerek aynı sayfanın akıllı telefon veya masaüstü bilgisayar ekranları için farklı tasarımları sunmasına imkan sağladı.

Web versiyonunda sürekli görüntülenen bir kenar çubuğu bulunuyor ve buradan saklanan makalelere, videolara, görsellere, favorilere, arşivlenen kayıtlara ve etiketlenen her türlü içeriğe tek bir tıklatmayla erişilebiliyor.

Bu arada Pocket aralarında Ashton Kutcher ve Guy Oseary tarafından kurulan New Enterprise Associates ve Sound Ventures’ın da aralarında bulunduğu yatırımcılardan 7 milyon dolarlık yeni yatarım aldı. Pocket’ın kutucusu Nate Weiner yatırımın çoğunlukla eleman alımında kullanılacağını kaydetti. Şirket sadece 15 çalışanla neredeyse bütün platformlar için yerel uygulamalar geliştirmişti. Ekiple birlikte şimdiye kadar birçok iş gerçekleştirildiğini söyleyen Weiner şimdi daha hızlı hareket etmek istediklerini kaydetti. Servis için yıl içinde büyük değişikliklerin yolda olduğu müjdesini de verdi, ancak daha fazla detay vermekten kaçındı.

Pocket şu anda 17 milyon kayıtlı kullanıcısının bulunduğunu söylüyor, ancak bunların ne kadarının aktif olduğu konusunda herhangi bir bilgi paylaşmıyor. Bu arada servis ile günde 2 milyon içerik saklanıyor. Eğer web üzerinde bir şeyler okumak, bakmak veya izlemek için ciddi zaman harcıyorsanız, Pocket bu noktada işinizi bir hayli kolaylaştırabilir. Yeni duyarlı web tasarımı sayesinde de içeriklerinizi mobil uygulama bile olmadan her yerden rahatlıkla okuyabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER