Teknoloji

Pocket herkese açık kaynak ile sosyal ağ boyutu kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pocket-logo-131115

İnternette karşılaşılan yazı veya videoları daha sonra okumak ya da izlemek amacıyla saklamaya olanak sağlayan Pocket adlı servis giderek daha fazla sosyal ağ davranışı sergilemeye başlıyor. Şirket şimdilerde kaydedilen favori öğelerin herkese açık profilde paylaşımına olanak sağlayan özelliği test etmeye başladı. Böylelikle başkaları sizin kaydettiğiniz ve çok hoşunuza giden yazı ve videolara kolaylıkla erişim fırsatı yakalayacak. Bununla birlikte kaydedilen öğeler yine kişiye özel olarak kalmaya devam edecek, kullanıcılar takipçileriyle paylaşmak istedikleri öğeleri herkesin erişimine açabilecek.

Pocket bu özelliği beta olarak Android ve iOS kullanıcılarına sunmaya başladı. Pocket bu son özelliğiyle birlikte “web için dijital kaydedici” olma görevinin ötesine geçip internet üzerindeki en iyi içerikleri bulmaya olanak sağlayan, yığın kaynaklı bir araç olmaya doğru ilerliyor.

Pocket kurucusu ve CEO’su Nate Weiner, Pocket’ı 2007 yılında Read It Later adında bir Firefox eklentisi olarak başlatmıştı. Pocket’ı çekici yapan unsur her şeyi kolaylıkla kayıt altına alması ve daha sonra da kolaylıkla erişim fırsatı sunması. Kaydedilen içerikleri ön plana çıkacak ve sayfadaki dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış şekilde sunması da Pocket’ın en beğenilen noktalarından bir tanesi olmuştu. Pocket bu özelliklerle kullanıcı sayısını 17 milyona kadar yükseltmeyi başardı. Bundan sonra şirket biraz daha farklı düşünmeye ve bu kullanıcı kitlesinin yardımıyla web’in en ilgi çekici yazı ve videolarını bir araya getirmeye odaklanmaya başladı.

Weiner, milyonlarca kişinin her bir kullanıcı için farkında olmadan çalıştığını vurguladı. Pocket kullanıcıları hep birlikte 2 milyardan fazla öğeyi kayıt altına aldı. Weiner, test ettikleri özellik kapsamında kullanıcıların Twitter’daki gibi zaman akışı içinde ilginç içerik gezintisine çıkmayacaklarını, bunun yerine bir robotun tam olarak neler istediklerini bileceğini ve buna göre kullanıcıların en fazla hoşuna gidecek içerikleri ayaklarına getireceğini belirtiyor.

Pocket geçtiğimiz temmuz ayında “Recommended” adında yeni bir bölüm sunmuştu. Bu bölümde kullanıcılara kaydettikleri içerikleri baz alan kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunuluyordu. Beta olarak sunulan yeni özellikle birlikte “Recommended” bölümüne sosyal katman eklenmiş oluyor. Pocket kullanan Facebook ve Twitter arkadaşlarınızı sizi takip etmeleri için davet edebileceksiniz. Bunu yaptıktan sonra Pocket’ın kendi algoritmasına dayalı tavsiyelerin yanında sizin de seçmiş olduğunuz içeriklerin gösterimi yapılacak. Birisinin profilini ziyaret edip onların herkese tavsiye ettikleri yazı, haber veya videoları da görme fırsatına sahip olacaksınız.

İLGİLİ HABERLER