Eğlence

Plex çok yakında Apple TV’ye geliyor

plex-140915

Apple TV önümüzdeki zamanlarda daha fazla hayran kullanıcı kazanabilir. Çünkü kişisel film ve müzik koleksiyonunuzu organize etme ve izleme amaçlı yayınlama imkanı sunan Plex servisi en sonunda Apple’ın ev eğlence cihazına da geliyor.

Plex’in kurucularından Scott Olechowski, Apple’ın en yeni Apple TV modeli için üçüncü taraf uygulama desteğini sunacağını açıklamasının hemen sonrasında, bu müjdeli haberi IT World’e verdiği demeçle duyurdu. Kurucu kullanıcılarını Apple TV’ye taşıyacak olmalarından dolayı heyecen duyduklarını, Apple TV’nin uzun zamandır beklenen bir platform olduğunu kaydetti. tvOS geliştirici beta bilgilerini sabırsızlıkla beklediklerini ve onun yayınlanmasından sonra işe koyulacaklarını belirtti. Olechowski önlerinde herhangi bir engel beklemediklerini, Apple TV’de eksiksiz şekilde çalışan bir Plex uygulaması olacağını umduklarını da ekledi.

Tabii ki, Plex’in Apple TV’ye ulaşması için öncelikle ekibin geliştirme çalışmalarını gerçekleştirmesini gerekiyor. Bu da biraz zaman geçmesi gerektiği anlamına geliyor. Sonuç olarak Plex’in uygulamasının Apple TV’ye ne zaman geleceği şu an için netleşmiş. Ancak yakın gelecekte Plex’i Apple TV’lerinde kullanmak isteyenlerin jailbreak zahmetine girişmesine veya evlerindeki bilgisayarlarında veya medya sunucularında sakladıkları filmleri Apple TV üzerinden izlemeyi arzulayanların başka yollar bulması gerekmeyecek.

İLGİLİ HABERLER