Teknoloji

Plex Cloud medya sunucusu tüm Plex Pass abonelerine açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

plex cloudPlex geçtiğimiz eylül ayında Plex Cloud adını taşıyan çevrim içi medya oynatma çözümünü beta etiketiyle faaliyete geçirmişti. Söz konusu platform sayesinde kullanıcıların içeriklerini yerel bir bilgisayar ya da NAS sistemi yerine bulut hesabında saklaması mümkün hâle gelmişti. Plex sonunda yeni özelliğini tüm Plex Pass abonelerine açtı.

Plex’in yeni özelliği sayesinde kullanıcılar film, TV programı ve müzik arşivlerine her yerden erişebiliyor. Ancak bunun için aylık 4.99 dolar ya da yıllık 39.99 dolar abonelik ücreti ödemek gerekiyor. Plex, bu ücret dahilinde kullanıcılara kendilerinin tercih ettikleri bulut servisinde dosyalarını gerçekten depolamaları için dijital bir alan da sağlıyor.

Plex Cloud şu an için Dropbox, Google Drive ve OneDrive ile entegre olarak çalışıyor. Ancak kullanılan servisten bağımsız olarak daha fazla dosyayı sığdırmak için ekstra ücret ödemek gerekebiliyor.

Plex Cloud geniş arşivi olanlar için uygun bir çözüm olabilir

Arşivinde çok fazla içerik bulunan ve bu içeriklere kendi Netflix’lerini oluşturmak isteyenler için Plex’in bulut medya sunucusunun uygun bir çözüm olabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER