Teknoloji

PlayStation VR 13 Ekimde satışa sunulacak

playstation vr
Görsel: Engadget

Sony, sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR’ın piyasaya çıkışı için ekim ayını daha önce işaret etmişti. Şirket, E3 2016 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte ürünün piyasaya çıkışına ilişkin daha net bir tarih paylaştı. PlayStation VR, Kuzey Amerika’da 13 Ekimde raflardaki yerini alacak. Sanal gerçeklik başlığının Kuzey Amerika dışındaki bölgelerde ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

Sony’nin sanal gerçeklik başlığının ABD’deki fiyat etiketinde 400 dolar yazacak. 60 dolar değerindeki kamera ise paketin içinde yer almayacak. Move kontrol cihazları da ayrı olarak satılacak. Dileyen oyuncular, DualShock 4 kumandayı da kontrol amacıyla kullanabilecek. DualShock 4’ün üstünde bulunan ışık çubuğu sayesinde, PlayStation Camera’nın varlığı durumunda, kameranın hareketleri takip edilebiliyor. Sony, 2016’nın sonuna kadar sanal gerçeklik platformunu destekleyen 50 oyun yayınlamayı taahhüt etti.

ps vr aim controllerSony, PlayStation VR ile birlikte kullanılabilecek başka bir PS4 aksesuarını da E3 2016 etkinliği sırasında tanıttı. Farpoint isimli oyunla birlikte kullanılması için tasarlanan PS VR Aim Controller, PlayStation Move ateş etme eklentisi ve Sharp Shooter’ın bıraktığı yerden görevi devralıyor. Bir tür sanal gerçeklik tabancası olarak nitelenebilecek PS VR Aim Controller, birebir takip sözünü veriyor. Yani oyun esnasında PS VR Aim Controller nereye çevrilirse ekrandaki karakterin elindeki silah da o yöne çevrilecek. Oyuncular sanal gerçeklik tabancasında bulunan tetikle hedefe doğru ateş edebilecek.

PlayStation VR için özel hazırlanan Farpoint’in yapımcısı Impulse Gear, oyunun sunduğu deneyimin standart FPS oyunlarından farklı olduğunu ve Farpoint’in bu oyunlarda yaşanması mümkün olmayan şeyleri sunacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER