Teknoloji

PlayStation VR için hazırlanan özel paket 499 dolardan satılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation vr

Sony sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR için hazırladığı özel paketi, önümüzdeki salı itibarıyla ön siparişe sunacak. Söz konusu paket ABD’de 499 dolar karşılığında satılacak. Çeşitli perakende zincirleri aracılığıyla sipariş edilebilecek bu pakette sanal gerçeklik başlığı dışında bir adet PlayStation Camera ve iki adet PlayStation Move kumanda bulunacak.

Bunlara ek olarak, şirketin sanal gerçeklik başlığı için hazırladığı VR Worlds oyun seti de kutunun içinde bulunacak. Sony’nin sanal gerçeklik başlığını satın alanlar, Playroom VR isimli oyunu da dijital olarak indirebilecek.

PlayStation VR sahibi olmak için halihazırda tek yol bu paket gibi gözüküyor. Tek başına 399 dolar karşılığında satılacak ana ürün, şu an için ön siparişe çıkmış değil. Buna ek olarak, sanal gerçeklik başlığını kullanmak için her durumda bir PlayStation Camera’ya sahip olmak gerekiyor.

Sony, ilk dalgada sanal gerçeklik başlığı için sunulan özel pakete sahip olamayanlar için önümüzdeki yaz itibarıyla ikinci bir ön sipariş süreci başlatacağının da sözünü verdi. Sony’nin sanal gerçeklik başlığı için oluşturulan bu özel paket, ABD dışında Kanada’da da satışa sunulacak. Paketin diğer ülkelerde piyasaya sürülüp sürülmeyeceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Sanal gerçeklik konusundaki rekabetin dozu önümüzdeki dönemde giderek artacak gibi gözüküyor. Oculus ve HTC bu alandaki en iddialı çalışmaları yapan şirketler olarak dikkat çekseler de, Samsung ve Sony gibi teknoloji devleri de zamanın ruhuna kayıtsız kalmadıklarını geliştirdikleri sanal gerçeklik başlıklarıyla ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER