Eğlence

PlayStation Suite platformu Sony markası taşımayan Android cihazlarına da girecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, PlayStation Suite platformu üzerindeki sıkı kontrolünü biraz olsun genişletme kararı aldı. Şu anda sadece Sony markalı Android cihazları; Sony Ericsson Xperia Play, Sony Tablet S ve Sony Tablet P cihazlarına açık olan bu platformun Sony markası taşımayan diğer cihazlara da gelmesi bekleniyor.

AsiaD konferansı kapsamında düzenlenen bir oturuma katılan Sony Computer Entertainment Yönetim Kurulu Üyesi Kaz Hirai şirketinin bu amaçla çalıştığını doğruladı. Hirai, PlayStation Suite platformunun Sony ailesi içindeki herşeyi tutmak istedikleri bir ekosistem olmadığını belirtti. Öte yandan şirketinin PS Suite’i sunmak amacıyla diğer şirketlerle de görüşmeler yürüttüğünü işaret etti. Tabii, planlanan bu adımın ne zaman hayata geçeceği henüz bilinmiyor. Acaba Sony, aralık ortalarında Japonya’da, gelecek şubat ayının sonlarına doğru da dünyanın diğer yerlerinde satışa çıkacak PS Vita’dan önce bu hamlesini gerçekleştirir mi?

Sony, geçtiğimiz eylül ayında PlayStation Suite için bir yazılım geliştirme aracı yayınlayacağını duyurmuştu. Bu SDK ile birlikte oyun geliştiricileri PS Certified etiketli Sony Android tabletler, Sony Ericsson Android akıllı telefonları, PS3 ve PS Vita gibi cihazlarda çalışacak oyunlar geliştirebilecek. Bu aracın gelecek ay veya sonrasında yayınlanması bekleniyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER