Teknoloji

PlayStation Network hesaplarına çift aşamalı doğrulama özelliği geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation networkPlayStation ve PSP sahipleri, diledikleri takdirde PlayStation Network hesaplarına çift aşamalı doğrulama sistemiyle giriş yapabilecek. Böylelikle son yıllarda güvenlik açıklarından çok çeken servisin ihtiyaç duyduğu ekstra koruma katmanı sağlanmış olacak. Sony, çift aşamalı doğrulama sisteminin faaliyete geçtiğini resmi PlayStation hesabından attığı bir tweet ile duyurdu.

Söz konusu tweette, çift aşamalı doğrulama sisteminin nasıl işleyeceğini anlatan bir bağlantı da bulunuyor. Bu güvenlik önleminden faydalanmayı seçen kullanıcılar, gerekli kodu SMS aracılığıyla alacak. Bu kod, kullanıcı adı ve şifreyle birlikte PSN’ye giriş yaparken kullanılacak.

PlayStation Network kullanıcıları uzun süredir çift aşamalı doğrulama sistemini bekliyordu

Sony’nin bu hamlesi hoş bir adım niteliği taşısa da, bu durum hamlenin geciktiği tercihini değiştirmiyor. Şirket, bundan beş yıl önce büyük bir siber saldırıya maruz kalmış ve 77 milyon PSN kullanıcısının kişisel verileri internete sızmıştı.

Sony’nin oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Microsoft, üç yılı aşkın bir süre öncesinde çift aşamalı doğrulama sistemini kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Sony ise siber saldırıları engelleme konusunda yeterince adım atmadığı gerekçesiyle PlayStation sahiplerinin eleştirilerine maruz kalmıştı. Çift aşamalı doğrulama, sistemleri siber saldırılara karşı tamamen dayanıklı kılmıyor. Yine de, yöntemin ekstra bir güvenlik katmanı sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER