Eğlence

PlayStation Music ile 5 milyardan fazla şarkı dinlendi

playstation music spotifySpotify ve Sony, “PlayStation Music” (PS Music) adını taşıyan yeni müzik deneyiminin duyurusunu geçtiğimiz mart ayında yapmıştı. Platform ile PlayStation 4, PlayStation 3 ve Xperia cihaz sahiplerinin en sevdikleri şarkıları Spotify’ın yardımıyla rahatça dinlemeleri mümkün hâle gelmişti. Spotify’dan yapılan açıklamada, PS Music ile bir yılda dinlenen şarkı sayısının 5 milyarı aştığı belirtildi.

PlayStation Music ile kullanıcılar oyun oynarken sevdikleri şarkıları dinleyebildikleri gibi, oyunların resmi müzik albümlerine de ulaşılabiliyor. Platform üzerinde en çok ilgi gören oyun müziği albümü “Grand Theft Auto V, Vol. 1: Original Music” olurken, Last of Us ve Rocket League’in müzikleri de Grand Theft Auto V’i takip etti. “The Witcher 3: Wild Hunt” ve Minecraft ? Volume Alpha da ilk beşi tamamlayan diğer oyun albümleri oldu.

Küresel çapta PlayStation sahiplerinin oyun oynarken en çok dinledikleri isim Drake oldu. Türkiye’deki oyun severler ise tercihlerini David Guetta’dan yana kullandı. Küresel ölçekte en çok Major Lazer’ın Lean On’u dinlenirken, Türkiye’deki oyuncuların en sevdiği şarkı Justin Bieber’in “Sorry”si oldu.

PS Music’te ilk bir yıllık süre içinde dinlenen 5 milyar şarkı göz önüne alındığında Türkiye’deki müzik dinleme alışkanlıklarının küresel ölçekten farklı olduğu görülüyor. Dünyada PS4, PS3, ve Xperia cihaz sahipleri, Spotify üzerinden müzik dinlemek için cumartesi gününü tercih ediyor. Türkiye’de bu tercih pazara kayıyor. Oyun oynarken müzik dinleme konusunda dünyanın tercihi cuma akşamı saat 20:00-21:00 arasında olsa da, Türkiye’deki oyuncular cumartesi 14:0-15:00 arasında oyun oynarken müzik dinlemeyi tercih ediyor.

Dünyada en çok dinlenen sanatçılar sıralamasında Drake’i sırasıyla Eminem, Justin Bieber, The Weeknd ve Fetty Wap takip ediyor. Türkiye’de ise David Guetta’nın arkasından Justin Bieber, Major Lazer, Eminem ve Wiz Khalifa geliyor.

Küresel en çok dinlenen şarkılar listesinde Lean On’un ardından Wiz Khalifa’nın See You Again’i, The Weeknd’in Can’t Feel My Face’i, Drake’in Hotline Bling’i ve Fetty Wap’in Trap Queen’i sıralanıyor. Türkiye’de ise Justin Bieber’ın Sorry’sini sırasıyla Major Lazer’ın Lean On’u, Adele’in Hello’su, Robin Schulz’un Sugar’ı ve Calvin Harris ile Disciples’in ortak çalışması How Deep Is Your Love izliyor.

İLGİLİ HABERLER